Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αύξηση 15,3% στα λειτουργικά αποτελέσματα

Θετικό έτος θεωρεί το 2003 για τα ΕΛΠΕ ο πρόεδρος της εταιρίας, Γ. Μωραΐτης, επικαλούμενος την κατά 15,3% αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου, που αποδίδεται στην αύξηση των εξαγωγών και τη βελτίωση του περιθωρίου διύλισης.

ΕΛΠΕ: Αύξηση 15,3% στα λειτουργικά αποτελέσματα
Θετικό έτος χαρακτήρισε το 2003 για τα ΕΛΠΕ ο πρόεδρος της εταιρίας, Γ. Μωραΐτης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Ο κ. Μωραίτης στήριξε την εκτίμησή του στα θετικά λειτουργικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου, τα οποία αυξήθηκαν κατά 15,3%, ως αποτέλεσμα της αύξησης των εξαγωγών μέσω των θυγατρικών του ομίλου, αλλά και της βελτίωσης του περιθωρίου διύλισης.

Επίσης, στη σημερινή συνέλευση ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ ανακοίνωσε και την επέκταση του επενδυτικού προγράμματος έως το 2007, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, αφού αναμένεται η έγκριση του πρόσθετου προγράμματος.

Ακόμη, ο κ. Γ. Μωραΐτης έκανε εκτενή αναφορά στο εν εξελίξει πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει μαζί με την αυστριακή OMV τη διάνοιξη γεώτρησης στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα διανοιχθεί και άλλη στην περιοχή του Αυλώνα.

Γενικότερα, στον τομέα έρευνας και εξόρυξης υδρογοναθράκων, τα ΕΛΠΕ θα διαθέσουν 560 εκατ. ευρώ, προκειμένου ως το 2006 να έχουν εξασφαλίσει αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της τάξης των 80 εκατ. βαρελιών. Για το ίδιο έτος θα επιδιωχθεί και η αύξηση του μεριδίου αγοράς, τόσο στην Ελλάδα με νέες εξαγορές και επέκταση του δικτύου όσο και στις υπόλοιπες χώρες όπου τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται.

Αναφορικά με το θέμα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσ/νίκη, ο Γ. Μωραΐτης ανακοίνωσε την αποχώρηση της Tractebel και της ΑΕΓΕΚ, σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν επηρεάζει την υλοποίηση του έργου. Τόνισε, εξάλλου, ότι θα αναζητηθεί νέος στρατηγικός σύμμαχος για τη συγκεκριμένη μονάδα.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα με την ΟΚΤΑ, στο περιθώριο της συνέλευσης, ο Αθ. Καραχάλιος ανέφερε ότι δεν υφίσταται πλέον, αφού οι άδειες για την κατασκευή του αγωγού και την εξαγωγή καυσίμων προς το Κόσοβο δόθηκαν στα ΕΛΠΕ.



Τέλος, η Γ.Σ. ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή και ανανέωσε τη θητεία του Δ.Σ. Στο νέο Δ.Σ. από την πλευρά του Δημοσίου δεν θα συμμετέχει ο Ιω. Σειραδάκης, τη θέση του οποίου παίρνει ο Φ. Ιατρέλης.



Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v