ΟΤΕ:Τι ειπώθηκε στο road show, εκτιμήσεις αναλυτών

Χαμηλότερα από πέρσι αναμένει η διοίκηση του ΟΤΕ τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας για το α΄ τρίμηνο, ενώ δεν αποκλείει την αποχώρηση από την Telecom Serbia, εάν δεν ευοδωθεί η πρόταση για την κινητή τηλεφωνία. Τι σχολιάζουν για το μέρισμα και τα EBITDA οι Marfin, Κappa Research και CSFB.

ΟΤΕ:Τι ειπώθηκε στο road show, εκτιμήσεις αναλυτών
Χαμηλότερα από πέρσι αναμένει η διοίκηση του ΟΤΕ τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία για το α΄ τρίμηνο του 2003, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια road show της διοίκησης του οργανισμού στο Λονδίνο.

Η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, επικαλείται την αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων, αλλά και την άνοδο του ανταγωνισμού στον κλάδο.

”Κατά τη γνώμη μας η δήλωση δεν αποτελεί έκπληξη”, αναφέρει σε ειδικό flash note της η Marfin Hellenic, με σημερινή ημερομηνία. Η μείωση του EBITDA στη σταθερή τηλεφωνία για το α΄ τρίμηνο του έτους, όπως τονίζεται, ήταν αναμενόμενη, ενώ επισημαίνεται η ανάγκη για λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της προστασίας του υπάρχοντος μεριδίου αγοράς.

Οπως επισημαίνει η Marfin Hellenic, ο Οργανισμός ”σκοπεύει να προτείνει αμετάβλητο μέρισμα για το οικονομικό έτος του 2003, στα 0,7 ευρώ”. Αν και είναι λίγο πρόωρο να συζητούμε για το μέρισμα του 2003, σχολιάζει η Marfin, πιστεύουμε ότι μέσω της δήλωσης αυτής επιχειρείται να καταστεί ελκυστικότερος ο τίτλος, ως αμυντικός.

Να σημειωθεί, ότι το flash note της χρηματιστηριακής διατηρεί την τιμή στόχο για τον Οργανισμό στα 14,1 ευρώ, καθώς και τη σύσταση για ”συσσώρευση”.

Εξάλλου, αναλυτής της Κappa Research εκτιμά ότι μια αύξηση μεταξύ 1,5 –2% στα EBITDA του οργανισμού για το 2003 είναι πιο ρεαλιστική, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones Newswires.

Στο μεταξύ, σε άλλο τηλεγράφημα του Dow Jones Νewswires, αναφέρεται πως διατηρείται η ”ουδέτερη στάση” για τη μετοχή του ΟΤΕ από την CSFB, με τον οίκο να τονίζει ότι ο οργανισμός πιθανόν να ”υποφέρει” από περαιτέρω αρνητικά νέα.

Παράλληλα, η CSFB θεωρεί ότι τα EBITDA της σταθερής τηλεφωνίας για το 2003 θα μειωθούν κατά 4%, ενώ τονίζει πως πιθανόν να προχωρήσει σε νέες αρνητικότερες εκτιμήσεις για τον οργανισμό, με βάση τα μεγέθη του για το α΄ τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΟΤΕ τόνισε πως για το σύνολο του έτους, τα κέρδη από τη σταθερή τηλεφωνία θα είναι ”μόνο ελαφρά χαμηλότερα από αυτά του 2002”.

Ο ΟΤΕ το Μάρτιο εκτιμούσε ότι το συνολικό μερίδιό του αγοράς στη σταθερή είναι στο 93%.

Εξάλλου, αναφορικά με τις διεθνείς επενδύσεις, η διοίκηση του Οργανισμού προανήγγειλε την έξοδό του από το 20% που κατέχει στην Telecom Serbia, αν δεν κατορθώσει να ανταλλάξει το ποσοστό του με τον έλεγχο της μονάδας κινητής της Σερβίας, μέχρι το τέλος του 2003.

Για τις άλλες επενδύσεις του εξωτερικού, τα στελέχη του ΟΤΕ επεσήμαναν την πρόθεσή τους για εύρεση ”κοστοστρεφούς λύσης” σε ό,τι αφορά την CosmoRom.

* Στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό” δημοσιεύεται η ανακοίνωση του ΟΤΕ για το road show.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v