Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntralot: Aύξηση 50% στα ενοποιημένα κέρδη

Aύξηση 50% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου Ιntralot, ενώ σε επίπεδο μητρικής τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 46,2 εκατ. ευρώ με αύξηση 107% σε σχέση με το 2000.

Ιntralot: Aύξηση 50% στα ενοποιημένα κέρδη
Αύξηση εμφάνισαν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου ΙΝΤΡΑΛΟΤ κατά τη χρήση του 2001. Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Ιντραλότ, ανήλθε σε 282 εκατ. ευρώ έναντι 242 εκατ. ευρώ του έτους 2000 σημειώνοντας αύξηση κατά 16%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 62,4 εκατ. ευρώ έναντι 41,5 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους σημειώνοντας αύξηση 50%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 60% και ανήλθαν σε 73,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα διπλασιάστηκαν τα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρίας, όπου ο κύκλος εργασιών της για το έτος ανήλθε στα 59,5 εκατ. ευρώ έναντι 30,4 εκατ. ευρώ του έτους 2000, σημειώνοντας αύξηση 96%. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση 107% και ανήλθαν σε 46,2 εκατ. ευρώ έναντι 22,3 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

Η βελτίωση των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών του ομίλου, οφείλεται σύμφωνα με ανακοίνωση αφενός, στην αύξηση των εσόδων που παρουσίασε η μητρική εταιρία από την προμήθεια και την υποστήριξη συστημάτων των οργανισμών διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αφετέρου, στην καλή πορεία των ελληνικών θυγατρικών του ομίλου.

Συγκεκριμένα, η Στιγμιαίο Λαχείο Α.Ε. παρουσίασε αντιστροφή, για πρώτη φορά από το 1995, του κύκλου εργασιών της σημειώνοντας αύξηση κατά 7% και ο κύκλος εργασιών της Εταιρίας Στοιχημάτων Α.Ε. σημείωσε αύξηση κατά 34%.



Σημειώνεται επίσης, ότι τα διαθέσιμα της εταιρίας σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε 68 εκατ. ευρώ ενισχύοντας την δυναμική της εταιρίας για την χρηματοδότηση της επεκτατικής πολιτικής σε ξένες αγορές. Τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης σημείωσαν αύξηση 56% καταδεικνύοντας την προτεραιότητα που θέτει η εταιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη στα πληροφοριακά της συστήματα και στις εφαρμογές για τα νέα μέσα (Ίντερνετ, αμφίδρομη τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v