Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntracom: Βραβείο από Γαλλική Ένωση Εξοπλισμών

Βραβείο από τη Γαλλική Ένωση Εξοπλισμών Ξηράς έλαβε η εταιρία Ιntracom για την επιτυχή συμμετοχή της στο ερευνητικό πρόγραμμα EUCLID 13.1 ”Ανίχνευση στοιχείων χημικού πολέμου”.

Ιntracom: Βραβείο από Γαλλική Ένωση Εξοπλισμών
Βραβείο από τη Γαλλική Ένωση Εξοπλισμών Ξηράς (L’ Association de l’ Armement Terrestre), σε τελετή που έγινε στο Παρίσι την 26η Μαρτίου 2003, έλαβε η INTRACOM. Η εταιρία έλαβε το βραβείο με τίτλο ”Prix Ingenieur General CHANSON” μαζί με τις γαλλικές εταιρίες Thales Optronics και Bertin-Technologies και την ιταλική Galileo, για την επιτυχή συμμετοχή της στο ερευνητικό πρόγραμμα EUCLID 13.1 ”Ανίχνευση στοιχείων χημικού πολέμου” της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης Εξοπλισμών (WEAG), που εμπίπτει στην περιοχή της κοινής ευρωπαϊκής προτεραιότητας με θέμα τη ”Ραδιολογική, Χημική και Βιολογική Άμυνα (Radiological, Chemical and Biological Defence)”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα διακρίθηκε από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ως το πλέον καινοτόμο, που συνεισφέρει σημαντικά σε θέματα υποστήριξης των χερσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας, στρατηγό Bernard THORETTE. Από ελληνικής πλευράς μετείχε ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία.

Η INTRACOM μετέχει επί σειρά ετών σε αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων της WEAG με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής σε τομείς ενδιαφέροντος των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας, ανεπτύχθη πρωτότυπο το οποίο χρησιμοποιώντας ψηφιακή φασματική επεξεργασία σήματος θερμικής κάμερας ανιχνεύει την ύπαρξη επικίνδυνων χημικών ουσιών στον αέρα.

Στόχος της INTRACOM και των άλλων εταιρειών που το ανέπτυξαν είναι η προώθηση του προϊόντος στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v