Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΠΑ: Εμφαση στα ”blue chips”

Μετοχές σε ποσοστό 77% περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Πειραιώς Επενδυτική, ενώ ποσοστό 65% περίπου του μετοχικού χαρτοφυλακίου περιλαμβάνει μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, 18% μεσαίας κεφαλαιοποίησης και 8% μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΠΕΠΑ: Εμφαση στα ”blue chips”
Τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του 2002 ενέκρινε σήμερα 8 Απριλίου η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Πειραιώς Επενδυτική ΑΕΕΧ.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος, κ. Ιωάννης Ζαΐρης, αναλύοντας τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη της χρήσης μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ποσό των 669.742 ευρώ, έναντι ζημιών της προηγούμενης χρήσης ποσού 3.279.001 ευρώ.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου 2992/2002, αναφορικά με την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας και τη μεταφορά της υποαξίας που προέκυψε στα ίδια κεφάλαια, μέσω του Πίνακα Διάθεσης Αποτελεσμάτων, με σκοπό την πλήρη διαφάνεια των οικονομικών καταστάσεων.

Οπως επισημάνθηκε στη Γ.Σ., η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρίας στις 31/3/03 διαμορφώθηκε σε 1,33 ευρώ και διαπραγματευόταν με διαφορά από τη χρηματιστηριακή τιμή της (discount) 23,31%, ενώ σημειώνει μείωση από την αρχή του χρόνου 12,5%, έναντι μείωσης του δείκτη των εταιριών επενδύσεων 16,86% και του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου 16,08%.

Η βασική διάρθρωση του χαρτοφυλακίου περιλαμβάνει σήμερα μετοχές κατά ποσοστό 77%, τίτλους σταθερού εισοδήματος 6% και διαθέσιμα 17%, ενώ ποσοστό 65% περίπου του μετοχικού χαρτοφυλακίου περιλαμβάνει μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, 18% μεσαίας κεφαλαιοποίησης και 8% μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v