Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περίεργη τροπή για ΑΤΗΚ - Q Τelecom

Την αντίθεσή τους στην επένδυση της ΑΤΗΚ στην Q Τelecom, θυγατρική της Info Quest, εξέφρασαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Μεγαλόνησο, πλην όμως ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε επανεξέταση του θέματος.

Περίεργη τροπή για ΑΤΗΚ - Q Τelecom
Περίεργη τροπή παίρνει το θέμα της επένδυσης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) στην Q Telecom μετά και τη χθεσινοβραδινή συζήτηση του προϋπολογισμού της Κυπριακής Αρχής στο κοινοβούλιο της Μεγαλονήσου.

Τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση (ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ) έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στο σχέδιο επένδυσης της ΑΤΗΚ στην Q Telecom, ενώ τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΚΙΣΣΟΣ έχουν ταχθεί υπέρ της πρότασης.

Χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου, βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων τοποθετήθηκαν εναντίον του σχεδίου επένδυσης.

Εντούτοις, ο νέος Υπουργός Επικοινωνιών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, δεν στήριξε τη συγκεκριμένη θέση και ζήτησε να επανεξετάσει το θέμα και να το θέσει εκ’ νέου επί τάπητος σε επόμενη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Μεγαλόνησο, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί ξανά την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται τελικός να ληφθεί μια απόφαση.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, τα δύο κυβερνητικά κόμματα μπορούν να σταματήσουν το σχέδιο επένδυσης, γεγονός που αναμένεται να συμβεί αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά εντός των προσεχών ημερών.

Η ελληνική εταιρία πάντως επισήμως δηλώνει ότι δεν έχει λάβει γνώση των γεγονότων ενώ στελέχη της εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΗΚ σχεδίαζε να επενδύσει 30 εκατ. κυπριακές λίρες, που θα έδιναν ώθηση στην Q telecom, η οποία έχοντας συμπληρώσει 10 περίπου μήνες εμπορικής λειτουργίας δεν έχει κατορθώσει να υλοποιήσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της, ούτε φυσικά να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v