Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS Πληροφορική: Αυξημένα μεγέθη στο 2001

Αυξημένα μεγέθη παρουσιάσε η MLS Πληροφορική για τη χρήση του 2001. Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση της τάξης του 130%, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων εμφανίστηκαν ενισχυμένα κατά 42%.

MLS Πληροφορική: Αυξημένα μεγέθη στο 2001
Αύξηση της τάξεως του 130% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας MLS Πληροφορική Α.Ε. για τη χρήση του 2001. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 42% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση του 2000.

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν στα 2,2 δισ. δρχ. (6,5 εκατ. ευρώ), ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 614 εκατ. δρχ. (1,8 εκατ. ευρώ). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μαζί με τα άλλα έσοδα εκμετάλλευσης ανήλθε στα 2,38 δισ. δρχ. (7 εκατ. ευρώ).

Η μητρική εταιρία MLS παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 18% και αύξηση καθαρών κερδών 25% για τη χρήση του 2001. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας έφτασε το 1,016 δισ. δρχ. (3 εκατ. ευρώ), έναντι 856 εκατ. δρχ. (2,5 εκατ. ευρώ) που ήταν για την αντίστοιχη περσινή χρήση. Ο κύκλος εργασιών μαζί με τα άλλα έσοδα εκμετάλλευσης (έργα υπ. Ανάπτυξης κ.λπ.) παρουσίασαν αύξηση 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε 1,1 δισ. δρχ. (3,2 εκατ. ευρώ). Οσον αφορά τα κέρδη της εταιρίας για το σύνολο της χρήσης 2001, ανήλθαν σε 508 εκατ. δρχ. (1,49 εκατ. ευρώ), έναντι των 403 εκατ. δρχ. (1,18 εκατ. ευρώ) που ήταν για τη χρήση του 2000.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χρήσης 2001 τελικά δεν ξεκίνησαν τα έργα του Γ’ ΚΠΣ τα οποία έχει αναλάβει –έπειτα από σχετικούς διαγωνισμούς- η εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ η εταιρία έχει αναλάβει το πρόγραμμα ”Δικτυωθείτε” - οριζόντια δράση, προϋπολογισμού 170 εκατ. δρχ. και ”Δικτυωθείτε” - κάθετες δράσεις, προϋπολογισμού 300 εκατ. δρχ., 3 έργα στο υπουργείο Παιδείας (ΚΙΡΚΗ) προϋπολογισμού 200 εκατ. δρχ., 2 έργα στο υπουργείο Ανάπτυξης (ΠΑΒΕT, ΠΕΠΕΡ) με χρηματοδότηση 37 εκατ. δρχ. και με ακόμη 250 εκατ. δρχ. στη β’ φάση σε περίπτωση έγκρισης, ενώ αναμένει αποτελέσματα και από άλλους διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων που αφορούν την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηρίων πολυμέσων και λογισμικού σε Γυμνάσια της χώρας.



Σημειώνεται ότι για το πρώτο έργο του προγράμματος ”Δικτυωθείτε” υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση με το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας), ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και η δεύτερη σύμβαση που αφορά την υλοποίηση κάθετης δράσης στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η MLS, μεταξύ άλλων, κέρδισε και το διαγωνισμό που αφορούσε την ανάπτυξη του web site του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έργο του οποίου η υλοποίηση θα ξεκινήσει άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v