ΣΩΛΚ: 6 νεκροί στο εργοστάσιο της Κορίνθου

Έξι είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 10:30 σε εργοστάσιο της εταιρίας Σωληνουργεία Κορίνθου, στην Κόρινθο, ενώ άλλοι τρεις είναι τραυματίες. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρίας στο Χ.Α.

ΣΩΛΚ: 6 νεκροί στο εργοστάσιο της Κορίνθου
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 10:30 σε εργοστάσιο της εταιρίας Σωληνουργεία Κορίνθου, στην Κόρινθο, από την οποία βρήκαν τον θάνατο έξι άτομα, ενώ άλλοι τρεις είναι τραυματίες.

Παράλληλα, λόγω της έκρηξης, ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χ.Α., μέχρι η εταιρία παράσχει αναλυτική πληροφόρηση προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με το ατυχές συμβάν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Χ.Α., η εταιρία αιτήθηκε την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής μέχρι να εκτιμηθεί το ύψος της ζημιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ατύχημα οφείλεται σε έκρηξη φιάλης ασετυλίνης στο τμήμα συρραφής σωλήνων, από την οποία ωστόσο δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου απασχολούνταν 140 άτομα.

Διευκρινίζεται ότι η εταιρία λειτουργεί δύο εργοστάσια, ένα στην περιοχή της Κορίνθου και ένα στη Θίσβη Βοιωτίας. Η παραγωγή στην Κόρινθο έχει σταματήσει προσωρινά, ενώ το εργοστάσιο της Θίσβης λειτουργεί κανονικά.

Με εντολή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα αναχώρησε για την Κόρινθο κλιμάκιο ειδικών επιθεωρητών Εργασίας, με επικεφαλής τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Χρόνη Πολυχρονίου, προκειμένου να ελεγχθούν οι συνθήκες και τα αίτια του εργατικού ατυχήματος που συνέβη στο εργοστάσιο Σωληνουργεία Α.Ε.

Μετά τον επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος στη επιχείρηση ”Σωληνουργία Α.Ε” στην Κόρινθο, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Χ. Πολυχρονίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των 6 θυμάτων, καθώς και την συμπαράστασή μας στους τραυματίες για ταχεία ανάρρωση. Θέλω για μια ακόμη φορά να τονίσω ότι είναι απαράδεκτο για ένα μεροκάματο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να επισημάνω ότι η επιμονή του ΣΕΠΕ στη λήψη προληπτικών μέτρων ασφάλειας δεν είναι τυχαία, αλλά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.

Στα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων είμαστε απόλυτοι και αδιαπραγμάτευτοι. Το υπουργείο Εργασίας θα εντείνει και θα κάνει πιο αυστηρούς τους ελέγχους και τις κυρώσεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς και υγιείς στην εργασία τους και αυτό είναι υποχρέωση και ευθύνη των επιχειρήσεων και δεν μεταβιβάζεται.

Από ην πρώτη στιγμή η πυροσβεστική, η αστυνομία η τοπική επιθεώρηση εργασίας, καθώς και κλιμάκια επιθεωρητών από την Ελευσίνα και την Αθήνα μετέβησαν στον τόπο του ατυχήματος.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνούνται από ειδικούς. Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα θα γίνει έκθεση και θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, πέρα από τη μήνυση που καταθέτει αύριο η υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έλλειψη προληπτικών μέτρων ασφάλειας σε ένα απαράδεκτο χώρο εργασίας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ελεγχθεί ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν. Το 2001 έγιναν εφτά έλεγχοι και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000.000 δρχ, το 2002 4 έλεγχοι και μία μηνυτήρια αναφορά για ατύχημα και το 2003 ένας έλεγχος και επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ, ενώ την τριετία 2000-2003 συνέβησαν 18 εργατικά μικροατυχήματα”.

Από την πλευρά της η ΒΙΟΧΑΛΚΟ εκφράζει τη βαθιά λύπη της προς τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος, ενώ διευκρινίζει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου δεν είναι μέλος του ομίλου εταιριών της.

Η Σιδενόρ και η Αlcomet, θυγατρικές εταιρίες της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Σωληνουργεία Κορίνθου, με συνολικό ποσοστό 17,5%.



Η ανακοίνωση της εταιρίας

”Η εταιρία Σωληνουργεία Κορίνθου με θλίψη και οδύνη ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί, στις 10.30, μετά από έκρηξη που έγινε στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο, σημειώθηκε τραγικό ατύχημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής έξι εργαζομένων και τον τραυματισμό τριών.

Η εταιρία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους συμπαραστέκεται με κάθε δυνατό τρόπο.

Η εταιρία βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση όταν υπάρξουν νεότερα στοιχεία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v