Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Aναβάθμιση μονάδας στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε το έργο για την αναβάθμιση της Μονάδας Παραγωγής Ασφάλτου στο Διυλιστήριο της Ελληνικά Πετρέλαια στη Θεσσαλονίκη, που στόχο έχει την αύξηση της παραγωγικότητας της μονάδας για την κάλυψη των αναγκών της Βορείου Ελλάδος.

ΕΛΠΕ: Aναβάθμιση μονάδας στη Θεσσαλονίκη
Ολοκληρώθηκε σε χρόνο μικρότερο του προγραμματισμένου και μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού, το έργο για την αναβάθμιση της Μονάδας Παραγωγής Ασφάλτου στο Διυλιστήριο της Ελληνικά Πετρέλαια στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σκοπός του έργου είναι η αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας, παράλληλα με τη βελτίωση της ασφάλειας του Διυλιστηρίου, αλλά και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι με την αναβάθμιση της μονάδας, που ήδη λειτουργεί, καλύπτεται πλέον με άσφαλτο η αγορά της Βόρειας Ελλάδας, η οποία ήταν ελλειμματική σ΄ αυτό το δύσκολα μεταφερόμενο από άλλα διυλιστήρια προϊόν.

Η επένδυση, που αφορούσε προσθήκες και τροποποιήσεις στον υπάρχοντα εξοπλισμό, έχει ιδιαίτερα ελκυστική οικονομική απόδοση και ανήλθε σε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ. Η μελέτη και ο σχεδιασμός έγιναν σε συνεργασία με την Εxxon και η ανέγερση ολοκληρώθηκε σε μόλις 5,5 μήνες από ελληνική κατασκευαστική εταιρία.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι το έργο εντάσσεται στο υπό εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας, που ειδικότερα για το Βιομηχανικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης προβλέπει πολλές και σημαντικές επενδύσεις.

Με τις επενδύσεις αυτές αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται το συγκρότημα, ενώ παράλληλα βελτιώνονται η ασφάλεια και οι περιβαλλοντικές επιδόσεις. Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες της Ελληνικά Πετρέλαια στη Θεσσαλονίκη συμβάλλουν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αναβάθμιση του αναπτυξιακού ρόλου της πόλης γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v