Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quality & Reliability: Πρώτη εφαρμογή του e-vote

Σε εφαρμογή τέθηκε το e-VOTE της Quality & Reliability, συνολικού προϋπολογισμού 3,26 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιτρέπει στους πολίτες να ψηφίζουν από το σπίτι τους.

Quality & Reliability: Πρώτη εφαρμογή του e-vote
Σε εφαρμογή τέθηκε το e-VOTE της Quality & Reliability. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα επιτρέπει στους πολίτες της να ψηφίζουν από το σπίτι τους και του οποίου την εκπόνηση έχει αναλάβει η Quality & Reliability A.E.

Το έργο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2001, θα περατωθεί σε 30 μήνες και είναι προϋπολογισμού 3.256.600 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Q&R θα καλύψει το υπόλοιπο 50%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το e-VOTE τέθηκε σε εφαρμογή από τον Δήμο Αμαρουσίου, ενώ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2003, παρουσία του κ. Κ. Σκανδαλίδη, έγινε παρουσίαση του προγράμματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-VOTE).

Ο δήμος, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των αναγκών της πόλης, αλλά και την παροχή της δυνατότητας στους κατοίκους του Αμαρουσίου να εκφράσουν τη γνώμη τους σε θέματα που τους αφορούν, θα διεξάγει από Δευτέρα 31/3/2003 έως Παρασκευή 4/4/2003 (από τις 09:00 έως τις 17:00) την πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία με θέμα ”Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 και Μαρούσι”.

Σημειώνεται πως το e-VOTE αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας για την ηλεκτρονική διοίκηση που καταβάλλει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Πρόγραμμα IST (Iformation Society Technologies).

Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη του έργου, ο πρώτος πιλοτικός χρήστης –ο Δήμος Αμαρουσίου- έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το e-VOTE.

Στο έργο συμμετέχουν πανεπιστημιακοί φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία, Ευρωπαίοι ειδικοί στον χώρο της ασφάλειας δεδομένων και οι πιλοτικοί χρήστες (μεγάλοι ευρωπαϊκοί δήμοι). Συντονιστής του όλου έργου αλλά και ο κύριος δημιουργός των εφαρμογών λογισμικού είναι η Q&R με τη θυγατρική της Q&R International.

Σκοπός του έργου είναι να διασφαλίσει όλα τα εχέγγυα μυστικότητας στον ψηφοφόρο, ώστε να μπορεί να εγγράφεται και να ψηφίζει στις εκλογές από το σπίτι του μόνο με τη χρήση ενός απλού Internet browser.

Το έργο είναι η απαρχή μιας οριστικής λύσης στα προβλήματα των εγγραφών, μετακινήσεων, ψηφοφοριών και καταμετρήσεων. Η εφαρμογή του αποσκοπεί στο να γίνει το κύριο εργαλείο για πανεπιστημιακές, δημοτικές, συνδικαλιστικές, εθνικές, ακόμα και ευρωπαϊκές εκλογές.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως τα οφέλη που θα προκύψουν για το κοινωνικό σύνολο θα είναι τεράστια. Αρκεί να αναλογισθεί κανείς πόσα χρήματα δαπανώνται για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών.

Το ίδιο λογισμικό θα μπορεί να χρησιμεύσει και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για τη διενέργεια ασφαλών δημοσκοπήσεων (αποφυγή διπλής ψήφου, διασφάλιση μυστικότητας).

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Q&R, η οποία αποτελεί σήμερα τη βασική επιχειρηματική μονάδα ανάπτυξης και παραγωγής λογισμικού του ομίλου Πουλιάδη, έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία με μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων.

Στο πελατολόγιο της Q&R συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 100 μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και πάνω από 40 μεγάλοι οργανισμοί, υπουργεία και άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v