Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με discount 25,8% η μετοχή της ΕΛΕΧΑ

Τις οικονομικές καταστάσεις του 2002 ενέκρινε σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΛΕΧΑ, ενώ συζητήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2002, καθώς και η βασική διάρθρωση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας. Η εταιρία διαπραγματεύεται με discount 25,8%.

Με discount 25,8% η μετοχή της ΕΛΕΧΑ
Τις οικονομικές καταστάσεις του 2002 ενέκρινε σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΕΛΕΧΑ). Επίσης συζητήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2002, καθώς και η βασική διάρθρωση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, αναλύοντας τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, ανέφερε ότι τα κεφαλαιακά αποτελέσματα από αγοραπωλησίες μετοχών της εταιρίας ακολούθησαν την πτωτική πορεία των χρηματιστηρίων και κινήθηκαν στη βάση της σταδιακής αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της, την οποία επέβαλε η ανάγκη περιορισμού του κινδύνου περαιτέρω επιδείνωσης της χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι συνολικές προ φόρων ζημίες της ΕΛΕΧΑ διαμορφώθηκαν το 2002 σε 7,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,99 εκατ. ευρώ το 2001. Επίσης, αναφέρθηκε στη νομοθεσία που ίσχυσε μέχρι σήμερα για την αποτίμηση των χρεογράφων και την τύχη των διαφορών που προκύπτουν από την αποτίμηση αυτή. Έτσι, με βάση τις διατάξεις των άρθρων 2 & 3 του Ν. 2992/2002, η ζημία που προέκυψε από την αποτίμηση των χρεογράφων της 31/12/2002 μεταφέρθηκε στον λογαριασμό ”Υπόλοιπο ζημιών χρήσης εις νέο”, μέσω του Πίνακα Διάθεσης Αποτελεσμάτων, με σκοπό την πλήρη διαφάνεια των οικονομικών καταστάσεων.

Το ενεργητικό της εταιρίας στις 31/3/2003 είναι, με προσωρινά στοιχεία, 217,1 εκατ. ευρώ και η εσωτερική αξία ανά μετοχή 1,82 ευρώ.

Η μετοχή διαπραγματεύεται κατά 25,8% χαμηλότερα της εσωτερικής αξίας, η οποία σημειώνει μεταβολή 9,2% από την αρχή του χρόνου, έναντι μεταβολής 16,08% του Γενικού Δείκτη και 16,86% του δείκτη εταιριών επενδύσεων. Ο συνδυασμός της απόδοσης του ενεργητικού και του υψηλού discount καθιστά τη μετοχή της εταιρίας σταθερή επιλογή και των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Στο εσωτερικό, η βασική διάρθρωση του χαρτοφυλακίου περιλαμβάνει μετοχές εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 62,2%, ενώ μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 20,6% και 17,2% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v