Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Mετατροπή των όρων του Ομολογιακού

Τη μετατροπή των όρων του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου καθώς και την άμεση υλοποίηση της απόφασης ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Γ.Σ. των ομολογιούχων της Jumpo, με απαρτία και πλειοψηφία σε ποσοστό 97,96%.

Jumbo: Mετατροπή των όρων του Ομολογιακού
Τη μετατροπή των όρων του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (11.10.2000) όπως αυτοί είχαν αποφασιστεί στην από 14.11.2002 τακτική Γ.Σ., καθώς και την άμεση υλοποίηση της απόφασης ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση (31 Μαρτίου) η γενική συνέλευση των ομολογιούχων της εταιρίας Jumpo, με απαρτία και πλειοψηφία σε ποσοστό 97,96% του συνόλου του Ομολογιακού Δανείου.

Σημειώνεται ότι με την εγκριθείσα σήμερα απόφαση της από 14.11.2002 τακτικής γενικής συνέλευσης, ο νέος λόγος μετατροπής ομολογιών σε μετοχές ανήλθε σε 1,1 και προσδιορίστηκε από τον λόγο του νέου αριθμού μετοχών από μετατροπή (3.041.200) προς τον παλαιό αριθμό ομολογιών (2.764.800).

Η τιμή μετατροπής διαμορφώθηκε σε 1.318,181818 και υπολογίστηκε από το λόγο παλαιάς τιμής μετατροπής (1.450) προς τη νέα σχέση μετατροπής (1,1).



Οπως επισημαίνεται, σε περίπτωση μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές, οι ομολογιούχοι δανειστές, που θα δικαιούνται κλασματικών υπολοίπων μετοχών, θα αποζημιώνονται από την εταιρία αναλόγως με το ποσό που προκύπτει από το γινόμενο των κλασματικών υπολοίπων αυτών επί την προκύπτουσα νέα ονομαστική αξία των ομολογιών (δρχ. 1318,18181), υπολογιζόμενη αρχικώς σε δραχμές με πέντε δεκαδικά ψηφία και στη συνέχεια μετατρεπομένου του αποτελέσματος σε ευρώ με στρογγυλοποίηση σε δύο δεκαδικά ψηφία. Η εταιρία θα μεριμνήσει για την πρόβλεψη και τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού αποθεματικού προς αποπληρωμή των σχετικών δικαιωμάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι θα τροποποιηθούν αναλόγως οι σχετικοί όροι του ομολογιακού δανείου θα γίνει σχετική μνεία επί των τίτλων των ομολογιών και θα τεθούν σχετικές σφραγίδες επί των σωμάτων ομολογιών, όπως θα αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο, που θα εξουσιοδοτηθεί ειδικά προς τούτο σε συνεργασία με την εκπρόσωπο των ομολογιούχων δανειστών τράπεζα Societe Generale.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v