Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο αρχείο η δικογραφία Κόκκαλη για κατασκοπεία;

Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας της υπόθεσης κατασκοπείας που έχει ασκηθεί σε βάρος του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη ζητά με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο τέταρτος ειδικός ανακριτής κ. Γ. Πουρνάρας.

Στο αρχείο η δικογραφία Κόκκαλη για κατασκοπεία;
Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση κατασκοπείας που έχει ασκηθεί σε βάρος του επιχειρηματία, κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ζητά με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο τέταρτος ειδικός ανακριτής κ. Γ. Πουρνάρας, ο οποίος διενήργησε κύρια ανάκριση για το θέμα.

Ο κ. Πουρνάρας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κρίνει ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του επιχειρηματία, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν και τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της κατασκοπείας, της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.

Ο προϊσταμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτήρης Μπάγιας, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα του αρχείου ή όχι, ως αρμόδια να κρίνει για αδικήματα που είναι σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, όπως συμβαίνει με την υπόθεση Κόκκαλη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Πουρνάρας δεν κάλεσε σε απολογία τον επιχειρηματία, αλλά συμπεριέλαβε στο έγγραφό του προς τον κ. Μπάγια τυπικές κλήσεις απολογίας ώστε να κλείσει η υπόθεση, καταλήγει το ΑΠΕ.

Η δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ κ. Πάνου Καμένου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v