Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργο για την Εμπορική Κύπρου από Intracom

Σύμβαση ύψους 5 εκατ. ευρώ, υπεγράφη μεταξύ της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (Cyprus) Ltd και της Intracom για την προμήθεια και εγκατάσταση του ολοκληρωμένου τραπεζικού συστήματος πληροφορικής, Profits.

Εργο για την Εμπορική Κύπρου από Intracom
Υπεγράφη σύμβαση ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ μεταξύ της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (Cyprus) Ltd και της Intracom στα μέσα Φεβρουαρίου, για την προμήθεια, υλοποίηση και συντήρηση του ολοκληρωμένου τραπεζικού συστήματος πληροφορικής της τράπεζας, βασισμένο στο τραπεζικό πακέτο Profits της Intracom.

Oπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η επιλογή του συστήματος Profits της Intracom έγινε μετά από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρίες του χώρου.

Το τραπεζικό πακέτο Profits είναι ένα πελατοκεντρικό τραπεζικό σύστημα, του οποίου ο σχεδιασμός έχει βασιστεί στις πλέον σύγχρονες και διεθνώς αποδεκτές τραπεζικές και τεχνολογικές πρακτικές και διαθέτει όλα τα επιμέρους εκείνα υποσυστήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία των καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (Cyprus) Ltd, (π.χ. διαχείριση πελατών και προϊόντων, καταθέσεις, συμβάσεις, χορηγήσεις, καλύμματα, αγοραπωλησία συναλλάγματος, κίνηση κεφαλαίων, πάγιες εντολές - εισπράξεις/πληρωμές τρίτων, διαχείριση χρεογράφων, γενική λογιστική, προϋπολογισμός, κοστολόγηση, ασφάλεια χρηστών & διαχείριση συμπράξεων, υποστήριξη Teller/καταστήματος, διαχείριση παραμέτρων και πληροφοριακό σύστημα διοίκησης (MIS) με χρήση τεχνολογίας Data Warehousing).

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μιχελή, πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (Cyprus) Ltd, ”η Τράπεζα με την αύξηση του δικτύου των καταστημάτων της, η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη διετία και την ένταξη σε λειτουργία του ολοκληρωμένου τραπεζικού συστήματος πληροφορικής Profits προσβλέπει σε σημαντική ανάπτυξη της επιχειρησιακής της δραστηριότητας και την αύξηση μεριδίου αγοράς στη λιανική τραπεζική αγορά της Κύπρου”.

Το Profits, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Πλαγιάννη, γενικό διευθυντή τραπεζικών & ασφαλιστικών συστημάτων της Intracom, θα έχει μπει σε παραγωγική λειτουργία, πλήρως προσαρμοσμένο στις λειτουργικές απαιτήσεις της τράπεζας, πριν από το τέλος του έτους. Τονίζοντας τη σημασία του έργου αυτού, ο κ. Πλαγιάννης ανέφερε ότι ”η συνεργασία μας με την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (Cyprus) Ltd αφενός μεν μας τιμά ιδιαίτερα, γιατί μας δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά στη διεθνή τραπεζική αγορά πληροφορικής και αφετέρου είμαστε ικανοποιημένοι που θα συνδράμουμε την τράπεζα να αποκτήσει ένα σύγχρονο πελατοκεντρικό σύστημα 24ωρης on-line real-time λειτουργίας, με δυνατότητα άμεσης διάθεσης νέων τραπεζικών προϊόντων και χρήσης εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης πελατείας, όπως ΑΤΜ, τηλέφωνο, internet, κλπ.”

Η σχετική σύμβαση προβλέπει επίσης ότι θα παρασχεθούν στην τράπεζα και υπηρεσίες διαχείρισης/υποστήριξης ΑΤΜs υπό μορφή outsourcing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v