Αλλαγές στην οικονομική διεύθυνση του ΟΤΕ (update)

Ο Ιορδάνης Αϊβάζης θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών θεμάτων του ΟΤΕ, αναλαμβάνοντας τη θέση του κ. Δ. Κουβάτσου. Η παραίτηση του τελευταίου εκτιμάται πως θα δημιουργήσει σκεπτικισμό στη Σοφοκλέους, σύμφωνα με τη Marfin.

Αλλαγές στην οικονομική διεύθυνση του ΟΤΕ (update)
Ο Ιορδάνης Αϊβάζης θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών θεμάτων του ΟΤΕ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, στη θέση του Δημητρίου Κουβάτσου.

Η Marfin Hellenic στο πρωινό της report χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κουβάτσου ως έκπληξη, ενώ προσθέτει πως δεδομένης της τετραετούς επιτυχημένης του θητείας στη διοίκηση του Οργανισμού, ενδέχεται να δημιουργηθεί σκεπτικισμός και να θέσει τη μετοχή του ΟΤΕ για μια ακόμη συνεδρίαση στο επίκεντρο του επενδυτικού κλίματος.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μειωμένα τιμολόγια του ΟΤΕ που θα τεθούν σε ισχύ από τις 12 Μαΐου 2003, τα οποία ανακοινώθηκαν επίσημα την Παρασκευή 28 Μαρτίου, η Marfin Hellenic σημειώνει πως βάσει των πρώτων της εκτιμήσεων και με την προϋπόθεση ότι όλοι οι πελάτες του ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσουν τα νεά πρόγραμματα, οι αλλαγές θα έχουν ετησιοποιημένο αρνητικό αποτέλεσμα 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 1% στα συνολικά έσοδα.

Αναφορικά με τον κ. Ι. Αϊβάζη, μέχρι πρότινος εκτελεστικό αντιπρόεδρο χρηματοοικονομικών θεμάτων της OΤe International, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕ, θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τις 31 Μαρτίου του 2003.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Λευτέρης Αντωνακόπουλος, δήλωσε ότι ο Δημήτρης Κουβάτσος συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία του ΟΤΕ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αυξανόμενα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ακόμη ότι ο Ιορδάνης Αϊβάζης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου του Οργανισμού, που αποτελεί τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v