Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Παραχωρείται η option σε ΔΕΠΑ

Υπογράφθηκε στις αρχές Μαρτίου η τροποποιητική σύμβαση μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικά Πετρέλαια, με αντικείμενο τη ΔΕΠΑ, που προβλέπει την παραίτηση των ΕΛ.ΠΕ. από την option στην εταιρία φυσικού αερίου, έναντι 60 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Παραχωρείται η option σε ΔΕΠΑ
Υπογράφθηκε στις αρχές Μαρτίου η τροποποιητική σύμβαση μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικά Πετρέλαια, με αντικείμενο τη ΔΕΠΑ.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η κατάργηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μέρους ή του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ, που περιήλθαν σ’ αυτό ως αποτέλεσμα της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 2593/98 (άρθρο 8) και του δικαιώματος προτίμησης σε περίπτωση που το Δημόσιο επιθυμούσε να πωλήσει σε τρίτο, μέρος ή όλες τις πιο πάνω μετοχές του στη ΔΕΠΑ.

Η κατάργηση των πιο πάνω δικαιωμάτων των ΕΛΠΕ συμφωνήθηκε έναντι καταβολής από το Ελληνικό Δημόσιο, ως δικαίου και ευλόγου ανταλλάγματος, του ποσού των 60.000.000 ευρώ, απαλλαγμένου από τυχόν φόρους, επιβαρύνσεις κ.λπ., το οποίο θα καταβληθεί μετρητοίς και σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και η δεύτερη εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2003.

Επίσης, με την ίδια σύμβαση συμφωνήθηκε η μελλοντική συνεργασία των ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ, με συμμετοχή 50% για κάθε μέτοχο, με αντικείμενο την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος τουλάχιστον 390MW με τη χρήση φυσικού αερίου στη θέση Ρεβυθούσα, σύμφωνα με την υποβληθείσα από τη ΔΕΠΑ αίτηση προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v