Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΟΝΑ: Tι συμβαίνει με τη ρευστότητα

Ο τραπεζικός δανεισμός, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, το ύψος των τοκοχρεολυσίων αλλά και η τιμή του δείκτη ξένα προς ίδια κεφάλαια, είναι τα ερωτήματα που έθεσε το Χ.Α. και στα οποία απαντά η Ιονική Ξενοδοχειακή.

ΙΟΝΑ: Tι συμβαίνει με τη ρευστότητα
Ο τραπεζικός δανεισμός, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, το ύψος των τοκοχρεολυσίων αλλά και η τιμή του δείκτη ξένα προς ίδια κεφάλαια, είναι τα ερωτήματα που έθεσε το ΧΑ.. και στα οποία απαντά η Ιονική Ξενοδοχειακή.

Σχετικά με ερώτηση του Χ.Α. για τον τραπεζικό δανεισμό, η εταιρία Ιονική Ξενοδοχειακή τονίζει ότι το προβλεπόμενο ύψος τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας στις 31/03/2003 ανέρχεται σε 113 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μακροπρόθεσμο μέρος είναι 105 εκατ. ευρώ, το δε βραχυπρόθεσμο 8 εκατ. ευρώ. Οι συμβάσεις δανείων έχουν συναφθεί με την Alpha Bank, που είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρίας και δεν υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις.

Eιδικότερα, για την τιμή του δείκτη ξένα προς ίδια κεφάλαια επισημαίνεται ότι η ανακατασκευή του Hilton Αθηνών έγινε εξ ολοκλήρου με δανειοδότηση και αυτό δικαιολογεί την αύξηση του δείκτη ξένα προς ίδια κεφάλαια που παρουσιάζεται στον ισολογισμό της 31/12/2002.

Η ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής και η πλήρης επαναλειτουργία του ξενοδοχείου προβλέπονται το γ’ τρίμηνο τρέχοντος έτους. Η μείωση του παραπάνω αναφερόμενου δείκτη θα επιτευχθεί με τη σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που αρχίζει τον Ιούνιο του 2004.

Σε ερώτημα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τονίζεται ότι κατά την 31/12/2002 δεν υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρίας προς τράπεζες, Ελληνικό Δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς και δεν προβλέπεται να υπάρχουν αντίστοιχες οφειλές την 31/03/2003.

Τέλος, για το ύψος των τοκοχρεολυσίων, η Ιονική Ξενοδοχειακή επισημαίνει ότι το ύψος τους κατά τη χρήση 2003 εκτιμάται σε 1,5 εκατ. ευρώ και ότι η υποχρέωση αυτή θα εκπληρωθεί κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v