Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρική ημερίδα του ΟΛΘ στο Λονδίνο

Το επενδυτικό πρόγραμμα για τη τριετία 2003-2005, το οποίο περιλαμβάνει σχέδια για αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και τη δημιουργία logistics center, καθώς και τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του 2003 παρουσίασε η ΟΛΘ σε ημερίδα στο Λονδίνο.

Εταιρική ημερίδα του ΟΛΘ στο Λονδίνο
Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης και διεύρυνσης της πελατειακής και μετοχικής του βάσης, πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα ”Επιχειρηματικές και επενδυτικές προοπτικές συνεργασίας με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης” σε πελάτες και επενδυτές της εταιρίας, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2003 στο Brewery του Λονδίνου. Την εκδήλωση οργάνωσε η NOVUS Finance.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ, κ. Αντώνιος Βαφειάδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ κ. Απόστολος Γενίτσαρης, ο διευθυντής της Ελευθέρας Ζώνης κ. Ιωάννης Ζαβελάκης και η διευθύντρια Οικονομικού κ. Αναστασία Βόσκα, αναφέρθηκαν μεταξύ των άλλων στη μέχρι σήμερα πορεία του οργανισμού, στις στρατηγικές κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν την προσεχή τριετία, αλλά και στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 12,31 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί έως το 2005.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, οι στρατηγικές κατευθύνσεις για τη χρονική περίοδο 2003-2005 αφορούν στη βελτίωση της αποδοτικότητας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ΟΛΘ, στην αύξηση της κερδοφορίας και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι τακτικές επίτευξης των στόχων αυτών βασίζονται στην προσέλευση φορτίων, στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, στα σχέδια του ΟΛΘ περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού για εμπορικές και τουριστικές δραστηριότητες (waterfront development – real estate), η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου (logistics center) και η κατασκευή και εκμετάλλευση σταθμών στάθμευσης αυτοκινήτων (ΙΧ και φορτηγών).

Εξάλλου, ανοδικά εκτιμάται να εξελιχθούν τα ετήσια βασικά μεγέθη διακίνησης φορτίου με προβλεπόμενη μεταβολή για το 2002-2003 στον τομέα των εμπορευμάτων και των εμπορευματοκιβωτίων κατά 2%.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, τα προβλεπόμενα για το έτος 2003 έσοδα της εταιρίας ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσματα προ φόρων σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Ι. Κοντογιάννης, διευθυντής της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας – Committee, οι εφοπλιστές Γ. Καρράς και Γ. Χανδρής, ο Σ. Ζεϊμπέκης, προξενικός λιμενάρχης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, εκπρόσωποι τραπεζών και οικονομικοί αναλυτές του Λονδίνου, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Χ. Κουτσούκος, οικονομικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v