Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ

Στη περαιτέρω ανάπτυξη των πλέον προσοδοφόρων εργασιών της, αλλά και στον έλεγχο του κόστους μέσω του ανασχεδιασμού και της συγχωνεύσεως καταστημάτων, προσανατολίζεται η Alpha Bank, σύμφωνα με την παρουσίαση της στο ΣΜΕΧΑ.

Alpha Bank: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ
Τα οικονομικά αποτελέσματα και τις προοπτικές του ομίλου της, παρουσίασε η Alpha Bank την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2003 προς τα Μέλη του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η παρουσίαση του ομίλου έγινε από τον κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή και CFO της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, τα τελευταία χρόνια, η Alpha Bank αναπτύσσεται ταχέως στον τομέα των δανείων ιδιωτών (διπλασιάζοντας το μερίδιο αγοράς της στα στεγαστικά δάνεια) και στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διατηρώντας πάντα υψηλή ποιότητα χαρτοφυλακίου.

Επίσης, η Alpha Bank επικεντρώνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των πλέον προσοδοφόρων εργασιών της, προσφέροντας άρτια εξυπηρέτηση σε τμήματα πελατείας με διαφορετικές προσδοκίες και εξειδικευμένες ανάγκες μέσω εναλλακτικών δικτύων και επενδυτικών συμβούλων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την παρουσίαση δίδεται έμφαση στον έλεγχο του κόστους μέσω του ανασχεδιασμού και της συγχωνεύσεως καταστημάτων και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η κερδοφορία της Alpha Bank είναι ικανοποιητική (με απόδοση ιδίων κεφαλαίων 18% το 2002), παρά τις αντίξοες συνθήκες των αγορών, και η κεφαλαιακή της βάση ισχυρή (με συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 10% το 2002).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v