Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Kοινοπρακτικό ύψους 250 εκατ. Δολαρίων ΗΠΑ

Στις 24 Μαρτίου, τα Ελληνικά Πετρέλαια υπέγραψαν σύμβαση τριετούς Κοινοπρακτικού Δανείου ύψους 250 εκατ. Δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υπάρχοντος βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

ΕΛΠΕ: Kοινοπρακτικό ύψους 250 εκατ. Δολαρίων ΗΠΑ
Η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, ανακοινώνει ότι υπέγραψε στις 24 Μαρτίου 2003 σύμβαση τριετούς Κοινοπρακτικού Δανείου ύψους 250 εκατομμυρίων Δολαρίων ΗΠΑ με οργανώτριες τράπεζες τις Bank of Tokyo – Mitsubishi Ltd, Citigroup, National Bank of Greece S.A.

Στο δάνειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από τις ανωτέρω τράπεζες συμμετέχουν και άλλες δώδεκα συνολικά τράπεζες με όρους ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς, γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση της υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρίας.

Οπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, το μεγαλύτερο μέρος του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υπάρχοντος βραχυπρόθεσμου δανεισμού και ταυτόχρονα επιτρέπει στην εταιρία την εγγραφή στα αποτελέσματά της σημαντικών θετικών συναλλαγματικών διαφορών.

Τέλος, σημειώνεται ότι και μετά το δάνειο αυτό η σχέση Δανειακά προς Ίδια Κεφάλαια για την Ελληνικά Πετρέλαια διαμορφώνεται στο 26%, που θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλή σχέση και επιτρέπει στην εταιρία την άνετη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v