Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη φοιτητών του ΜΙΤ στην Intracom

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις της Intracom και στο Athens Information Technology (AIT) της Intracom, στην Παιανία, 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές του διεθνώς διακεκριμένου πολυτεχνείου της Βοστόνης ΜΙΤ.

Επίσκεψη φοιτητών του ΜΙΤ στην Intracom
Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις της Intracom και στο Athens Information Technology (AIT) της Intracom, στην Παιανία, 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές του διεθνώς διακεκριμένου πολυτεχνείου της Βοστόνης ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την ξενάγησή τους και ενημέρωσή τους για την επιχειρηματική δραστηριότητα και έρευνα της Intracom σε τεχνολογίες αιχμής, ελληνικού σχεδιασμού και παραγωγής, με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες, εξέφρασαν την έκπληξή τους για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και οργάνωση της εταιρίας.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι κατά την επίσκεψή τους στο ΑΙΤ εντυπωσιάστηκαν από το ακαδημαϊκό όραμα του Ιδρύματος, από την ποιότητα της εκπαίδευσης και τον υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του.

Ο Γενικός Διευθυντής της Intracom, κ. Ε. Παπαδοφραγκάκης, υποδεχόμενος τους φοιτητές τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Intracom έχει αναπτύξει επί σειρά ετών συνεργασίες με σχεδόν όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, συμβάλλοντας έτσι στην πράξη στην ”σύνδεση έρευνας και παραγωγής”. Με την συμμετοχή της σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται και από την ΕΕ η σύνδεση αυτή έχει επιτευχθεί και με τα πιο έγκριτα Πανεπιστήμια και τους ερευνητικούς φορείς του εξωτερικού.

Εκ μέρους του ΑΙΤ τους υποδέχτηκε ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Χρήστος Χαλκιάς λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά για το ΑΙΤ να δεχτεί την επίσκεψη αυτή από ένα Πανεπιστήμιο με μακρόχρονη συνεισφορά στην εκπαίδευση και τις επιστήμες και ότι είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τους καθηγητές και φοιτητές, εκατέρωθεν, να ανταλλάξουν εμπειρίες. Το ΑΙΤ, με στόχο πάντα την αριστεία, αναζητά την επαφή με τον ακαδημαϊκό κόσμο διεθνώς και χαιρετίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Ο καθηγητής του MIT Sloan School of Management, Χρύσανθος Δελλαρόκας, υπό την επίβλεψη του οποίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των φοιτητών, δήλωσε ότι για πρώτη φορά στα ιστορικά αμερικανικού πανεπιστημίου, οι Έλληνες και οι Τούρκοι φοιτητές MBA της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Sloan του MIT, με δική τους πρωτοβουλία διοργάνωσαν από κοινού εκπαιδευτικό ταξίδι στις δύο χώρες σαν μήνυμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Η επίσκεψη των φοιτητών του ΜΙΤ στην Intracom και το ΑΙΤ, έγινε στα πλαίσια του δεκαήμερου εκπαιδευτικού τους ταξιδιού στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Όλοι τους είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Sloan του ΜΙΤ. Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων και την Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι οι φοιτητές που συμμετέχουν στο ταξίδι έχουν ήδη εκπονήσει μελέτες για τις εταιρίες που θα επισκεφθούν και έχουν παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο για την οικονομική κατάσταση των δύο χωρών. Από ελληνικής πλευράς οι φοιτητές που προώθησαν την σχετική πρωτοβουλία είναι οι Θοδωρής Γαβριηλίδης και Ροβέρτος Μπουρλάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v