Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη φοιτητών του ΜΙΤ στη LAMDA Development

Η LAMDA Development υποστηρίζει το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι των φοιτητών του MIT Sloan School of Management που πραγματοποιείται σε Ελλάδα και Τουρκία, για την περίοδο μεταξύ 19 και 30 Μαρτίου 2003.

Επίσκεψη φοιτητών του ΜΙΤ στη LAMDA Development
Η LAMDA Development υποστηρίζει με ιδιαίτερη τιμή ένα σημαντικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστόνης. Πρόκειται για το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι των φοιτητών του MIT Sloan School of Management που πραγματοποιείται σε Ελλάδα και Τουρκία, για την περίοδο μεταξύ 19 και 30 Μαρτίου 2003.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το ταξίδι διοργανώθηκε με πρωτοβουλία Ελλήνων και Τούρκων φοιτητών και χρηματοδοτήθηκε από το ΜΙΤ και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που υποστήριξαν χορηγικά την ενέργεια, μεταξύ των οποίων και ο όμιλος εταιριών της LAMDA Development.

Συγκεκριμένα αύριο 27/03/03, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία του ομίλου Λάτση στην Κηφισιά όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του ομίλου εταιριών της LAMDA Development και των δραστηριοτήτων του στην ανάπτυξη υποδομών στη χώρα μας και συζήτηση για τον προσανατολισμό της εταιρίας στην επιχειρηματική της επέκταση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Λάμπρος Γ. Αναγνωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιριών της LAMDA Development, δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Για την εταιρία μας, η συγκεκριμένη χορηγία εντάσσεται στο πλαίσιο υποστήριξης σημαντικών πρωτοβουλιών φορέων κύρους, όπως το MIT. Η συμβολή μας σε μία προσπάθεια που προάγει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της χώρας μας είναι πολύ σημαντική, ενώ η επιτυχής συνεργασία μας με το διακεκριμένο πανεπιστήμιο MIT μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον όμιλο LAMDA Development δραστηριοποιούνται 4 απόφοιτοι του MIT Sloan School”.

Στόχος του ταξιδιού είναι η διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και των δυνατοτήτων επιχειρηματικής συνεργασίας της Ελλάδας και της Τουρκίας, μέσα από συναντήσεις με στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιριών των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι 20 φοιτητές που συμμετέχουν έχουν εκπονήσει διεισδυτικές μελέτες για τις εταιρίες που πρόκειται να επισκεφθούν και έχουν παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο για την οικονομική κατάσταση και πρόοδο της εγχώριας και τουρκικής αγοράς.

Η αποστολή του MIT θα βρίσκεται στη χώρα μας για την περίοδο 24 και 30 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι φοιτητές θα έρθουν σε επαφή με στελέχη των σημαντικών ελληνικών ιδιωτικών εταιρειών που χορήγησαν το πρόγραμμα και οι οποίες δραστηριοποιούνται σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τραπεζικό κλάδο και την αγορά του real estate.

Στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνονται, επίσης, επισκέψεις στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη Δήμαρχο Αθηνών, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v