Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Νέα επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ

Νέα επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Αλουμύλ Μυλωνάς στη θυγατρική της Αλουκόμ, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Η χρηματοδότηση θα γίνει με επιχορήγηση κατά 40%, δανεισμό κατά 20%, ενώ το υπόλοιπο 40% θα τροφοδοτηθεί από τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.

Αλουμύλ: Νέα επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ
Επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Αλουμύλ Μυλωνάς στη θυγατρική της Αλουκόμ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η εν λόγω επένδυση κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, ενώ αφορά στην εγκατάσταση νέας, υπερσύγχρονης πρέσας διέλασης αλουμινίου 1.350 μετρικών τόνων (ΜΤ), ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 4.500 τόνων προφίλ αλουμινίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα προϊόντα της νέας πρέσας θα απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Δυτικής Ευρώπης, στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ναυπηγικής και των βιομηχανικών εξαρτημάτων.

H χρηματοδότηση της νέας πρέσας επιχορηγείται κατά 40%, θα τροφοδοτηθεί με Ίδια Κεφάλαια κατά 40% και το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με δανεισμό.

Με την ολοκλήρωση εντός του έτους της προαναφερθείσας επένδυσης, σε συνδυασμό με τη νέα πρέσα 3.750 μετρικών τόνων στο Κιλκίς, ο όμιλος αποκτά συνολική παραγωγική δυναμικότητα 65.000 τόνων ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v