Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Solid Gel η νέα τεχνολογία της Lavipharm

Ο όμιλος Lavipharm ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης εφαρμογής της τεχνολογίας Solid Gel, που αφορά στον τρόπο χορήγησης και τη μεταφορά των δραστικών ουσιών ενός σκευάσματος.

Solid Gel η νέα τεχνολογία της Lavipharm
Ο όμιλος Lavipharm ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης εφαρμογής της τεχνολογίας Solid Gel, που αφορά στον τρόπο χορήγησης και τη μεταφορά των δραστικών ουσιών ενός σκευάσματος.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία Solid Gel δημιουργεί λεπτά φιλμ που περιέχουν ενεργά συστατικά, τα οποία με τη χρήση κάποιου διαλυτικού μέσου (νερό ή serum, ανάλογα με την περίπτωση) και με ταυτόχρονη επάλειψη, δημιουργούν ένα gel επάνω στην επιδερμίδα μεταφέροντας με επιτυχία και ασφάλεια τις δραστικές ουσίες στο δέρμα.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η μορφή του Solid Gel βοηθά στη σταθεροποίηση ευαίσθητων ουσιών και στον ορισμό με ακρίβεια της δοσολογίας, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το φιλμ είναι πολύ μικρό σε μέγεθος και εύκολο στην εφαρμογή, δεν προκαλεί παρενέργειες ή αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα, αντίθετα την προστατεύει από εξωγενείς παράγοντες. Τέλος, δεν έχει συντηρητικά και η χρήση του δεν εμποδίζει την αναπνοή του δέρματος.

To σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας Solid Gel είναι ότι εξασφαλίζει με τον ευκολότερο και τον πιο φιλικό τρόπο για τον άνθρωπο τη μεταφορά των δραστικών συστατικών στην επιδερμίδα. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε στην Κοσμετολογία (για συντήρηση και εντατική φροντίδα του δέρματος) είτε στη Φαρμακευτική.

Σημειώνεται ότι η πρώτη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας είναι ήδη γεγονός. Ο όμιλος Lavipharm ολοκλήρωσε πρόσφατα την πρώτη σειρά περιποίησης της επιδερμίδας ”Clarté Εxtrême” για λογαριασμό της γνωστής εταιρίας Yves Saint Laurent. Πρόκειται για προϊόντα λεύκανσης του δέρματος, κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας. Η σειρά κυκλοφόρησε ήδη στην αγορά της Ιαπωνίας, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες.

”Η στρατηγική μας απόφαση να δραστηριοποιηθούμε σε έναν τόσο εξειδικευμένο τομέα της Φαρμακευτικής Ερευνας μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και μας δίνει σημαντικό προβάδισμα. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες μας εμπιστεύονται επιλέγοντάς μας για συνεργάτη τους”, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lavipharm, κ. Θανάσης Λαβίδας.

”Με σταθερό στόχο την ουσιαστική συμβολή μας στο μέλλον της υγείας του ανθρώπου, προχωράμε μπροστά με το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο της φαρμακευτικής τεχνολογίας”, συμπλήρωσε ο κ. Λαβίδας.

Η τεχνολογία Solid Gel είναι η τέταρτη τεχνολογία συστημάτων χορήγησης της Lavipharm που βρίσκει εφαρμογή σε προϊόντα, ενώ έχει ήδη κατατεθεί η αίτηση για την έκδοση σχετικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η πρώτη τεχνολογία εφαρμόστηκε στο διαδερμικό σύστημα (patch) της νιτρογλυκερίνης για τη στηθάγχη το 1995.

Το προϊόν αυτό κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες κάτω από το όνομα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Το 1996, κυκλοφόρησε η πρώτη εφαρμογή της δεύτερης τεχνολογίας, το επιδερμικό σύστημα (patch) για την ακμή και τις ατέλειες της νεανικής επιδερμίδας από τη L’Oreal και την GlaxoSmithKline, ενώ έχει ήδη εφαρμοστεί και η τεχνολογία Liquid patch σε προϊόν για την ανάπλαση και περιποίηση του δέρματος, όπου το gel μετατρέπεται σε λεπτό φιλμ.

O όμιλος Lavipharm είναι ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος όμιλος ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, προώθησης και διανομής φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα. Το 2002 ο κύκλος εργασιών του ομίλου Lavipharm ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v