Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Ανεπηρέαστη από εφαρμογή των ΔΛΠ

Θετικά συμβάλλει η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στα πάγια και την καθαρή θέση της εταιρίας Πετρόπουλος, όπως αναφέρει η εταιρία, ενώ ανεπηρέαστα παραμένουν τα αποτελέσματα του 2002.

Πετρόπουλος: Ανεπηρέαστη από εφαρμογή των ΔΛΠ
Θετικά συμβάλλει η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στον ισολογισμό της Πετρόπουλος για τη χρήση του 2002, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, ενώ ανεπηρέαστα είναι και τα αποτελέσματά της.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι σημαντικότερες επιδράσεις της εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (I.A.S.) στις λογιστικές καταστάσεις του ομίλου αφορούν στην αξία των παγίων και στην καθαρή θέση.

Ύστερα από αποτίμηση των ακινήτων του ομίλου από τον Οίκο Lambert Smith Hampton, οι Ενσώματες Ακινητοποιήσεις κατά I.A.S. διαμορφώνονται στα 15,8 εκατ. ευρώ (από 5,0 εκατ. ευρώ των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων). Η καθαρή θέση αυξάνεται στα 24,3 εκατ. ευρώ, από 13,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα κέρδη προ φόρων κατά I.A.S. δεν παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα ελληνικά πρότυπα, καθώς διαμορφώνονται στα 2.652 χιλ. ευρώ έναντι 2.643 χιλ. ευρώ των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

Τέλος, ο δείκτης φερεγγυότητας αυξάνει από 57,18% σε 68,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v