Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση υποστήριξης σε Κόκκαλη από στελέχη ΠΑΣΟΚ

Ημερίδα με θέμα ”Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας: Στήριξη ή υπονόμευση;” διοργάνωσε στο Κλειστό Γυμαναστήριο Παιανίας το Σωματείο Εργαζομένων της Intracom, με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τους κ. Πάγκαλο, Σπυρόπουλο, Βρεττό και Πολυζωγόπουλο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό τους.

Εκδήλωση υποστήριξης σε Κόκκαλη από στελέχη ΠΑΣΟΚ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα που διοργάνωσε στο Κλειστό Γυμναστήριο Παιανίας, το Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου Intracom με θέμα: ”Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας: Στήριξη ή υπονόμευση;”.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κ. Βρεττός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ Π. Κοτρώνης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ Ε. Κοντοπάνος, ο γραμματέας Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Σιώκος, ο δήμαρχος Παιανίας Π. Παπακωστόπουλος και άλλοι δήμαρχοι και συνδικαλιστικοί παράγοντες.

Τις εργασίες της εκδήλωσης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Intracom, παρακολούθησαν πάνω από 5.000 εργαζόμενοι του ομίλου Intracom.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Intracom Δημήτρης Τσόκας, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην ανεργία που προκαλεί η διεθνής ύφεση στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, τονίζοντας ότι στον όμιλο Intracom κατά την πενταετία 1998 έως 2002 το προσωπικό όχι μόνον αυξήθηκε αλλά διπλασιάστηκε και δημιουργήθηκαν περίπου 4.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Επίσης, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, τόνισε τον σημαντικό ρόλο των εργαζομένων του ομίλου Intracom στην αναβάθμιση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, την προβολή του ελληνικού προσώπου της τεχνολογίας σε 55 χώρες παγκοσμίως και την ουσιαστικότατη συμβολή του έργου τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την παρελθούσα 15ετία, σημειώνοντας ότι ποσό άνω του 1 τρισ. δρχ. έχει εισρεύσει στα κρατικά ταμεία ως φορολογία, εισφορές κ.λπ.

Ακολούθως ο κ. Τσόκας, αφού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου Intracom, ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και προσλαμβάνονται με μοναδικό κριτήριο τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους, καταφέρθηκε- επισημαίνεται στην ανακοίνωση- με δριμύτητα ”στην πολεμική που υφίσταται ο όμιλος Intracom και ο πρόεδρός του κ. Σωκράτης Κόκκαλης από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και συγκεκριμένους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους κ. Καμμένο, Παπαληγούρα και Μ. Κεφαλογιάννη”, οι οποίοι, όπως είπε, ”εκμεταλλεύονται την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα για αλλότρια προς αυτήν καθήκοντα και συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων αλλοδαπών επιχειρήσεων και των ιθαγενών μεσιτών τους”.

Ο κ. Τσόκας, τονίζει η ανακοίνωση της εταιρίας, ”πέταξε το γάντι” απευθυνόμενος προς τους πολέμιους του ομίλου Intracom, λέγοντας: ”Aν μπορούν να μας υποκαταστήσουν ας το κάνουν. ”Όποιος φίλος τους επιχειρηματίας έχει τη δύναμη”, φέρεται να είπε ο κ. Τσόκας, ”ας στήσει μια άλλη INTRACOM με 8.000 εργαζόμενους. Έχει όμως κανείς τους τα κότσια και την υπομονή; Επενδύουν οι φίλοι τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα ή τα αρπάζουν από την Ελλάδα και τα επενδύουν στο εξωτερικό;”.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, αφού εξήρε το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία οι υπονομευτές των ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας προσπαθούν ματαίως να εμπλέξουν στο καταστροφικό τους έργο, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου υψηλής τεχνολογίας σε εγρήγορση και πανστρατιά προκειμένου να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας που υπονομεύονται από συγκεκριμένα πρόσωπα στον εκδοτικό, οικονομικό και πολιτικό χώρο.

Ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι επιβάλλεται η στάση όλων των παραγόντων της χώρας να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της παραγωγικής διαδικασίας, προκειμένου η χώρα να σταθεί ανταγωνιστικά και να επιβιώσει στη διεθνή ανταγωνιστική αρένα.

Η μάχη αυτή, είπε, πρέπει να γίνεται συντονισμένα, αλλιώς θα είμαστε καταδικασμένοι στη μιζέρια του παρελθόντος. Δεν υπάρχει, είπε, κανείς έξω από αυτή την αναμέτρηση και πρόκληση, ούτε οι θεσμοί ούτε τα πολιτικά κόμματα ούτε οι εργαζόμενοι ούτε τα ΜΜΕ. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας, τόνισε: ”Πρέπει να είστε υπερήφανοι, γιατί τα προϊόντα σας με την ελληνική σημαία, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο”.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος εξέφρασε με τη σειρά του, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την πλήρη υποστήριξη της ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους της Intracom και τόνισε ότι η παρατεταμένη διεθνής ύφεση με τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ που έρχεται, επιβάλλουν συσπείρωση και υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε: ”Εσείς το νέο ανθρώπινο εργατικό δυναμικό, τα νιάτα που συμβάλλετε στην αναβάθμιση της κοινωνίας, βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια προσπάθεια να απαξιωθεί η εργασία σας, να συνδεθείτε με ύποπτες συναλλαγές και διαπλοκή. Επανειλημμένες προσπάθειες ποινικοποίησης της επιχειρηματικής προσπάθειας στη χώρα μας, έπεσαν στο κενό. Τη μεγάλη προσπάθεια της Intracom με τους 8.000 εργαζόμενους κάποιοι θέλουν να την υπονομεύσουν”.

”Η υπονόμευση και η δίωξη της επιχειρηματικής προσπάθειας”, συνέχισε, ”δεν έχουν σχέση με την τήρηση των κανόνων του ανταγωνισμού που επιβάλλεται να υπάρχουν και να γίνονται σεβαστοί από όλους. Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζονται γιατί τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στο μέλλον. Οι καταστροφικές συνέπειες της υπονόμευσης”, αναφέρει το δελτίο Τύπου, ”αφορούν και δεκάδες χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που αιμοδοτούνται από τις δραστηριότητες της Intracom”.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κ. Βρεττός, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τόνισε μεταξύ άλλων πως ”θέλουμε τη χώρα μας ισχυρή και πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει μόνον από την οικονομία της παροχής υπηρεσιών”. Η εθνική οικονομία, είπε, ισχυροποιείται και καθιστά τη χώρα ισχυρή και ανταγωνιστική, από την παραγωγική διαδικασία και την υψηλή τεχνολογία.

Εξέφρασε την υποστήριξή του, την ευγνωμοσύνη του και τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους και τους ζήτησε να συνεχίσουν απερίσπαστοι τη δημιουργική προσπάθειά τους προς όφελος όχι μόνο των ιδίων αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού μας συνόλου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση, ”καυτηρίασε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην Intracom, λέγοντας ότι: Εδώ βάλλεται συνεχώς μια εταιρία για να επικρατήσουν οι κομπιναδόροι, οι μεσίτες και οι αεριτζήδες. Αυτή η πολιτική ασκείται επίσημα από τη Ν.Δ. και τον αρχηγό της. Υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο που γίνονται όργανα του ιδιωτικού συμφέροντος. Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτοί είναι όργανα, μάλλον είναι άφρονες.

Ασφαλώς δεν θα δεχτούμε παρανομίες, τόνισε, αλλά είναι γνωστό ότι υπάρχει έλεγχος των προμηθειών του Δημοσίου, σε όλα τα επίπεδα, εντός της χώρας μας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία είναι σίγουρο ότι σε μια τέτοια διαπίστωση θα είχε κινητοποιηθεί. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότης, τους ενδιαφέρει να πλήξουν μια εταιρία με τεχνολογία αιχμής για να προωθήσουν άλλα συμφέροντα”. ”Τους ενδιαφέρει”, είπε, ”να γυρίσουν τη χώρα στο παρελθόν της πελατειακής σχέσης”.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Πάγκαλος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε: ”Είστε το αύριο της χώρας, η υπόσχεση για το μέλλον”. Αναρωτήθηκε επίσης ”ποιοι είναι αυτοί που συστηματικά έχουν στήσει μια δημόσια δίκη, μια πολιτική δίκη για έναν επιχειρηματία; Ποιο είναι το παρελθόν τους; Ποιο καθεστώς προστάτευαν τη δεκαετία του ’60; Πού ήταν αυτοί οι κύριοι που σήμερα λειτουργούν χάρις στην επιείκεια της δημοκρατίας;”.

Αυτή η εταιρία αντιπροσωπεύει τη χώρα μας στη νέα διαίρεση των χωρών του πλανήτη με βάση την τεχνολογία και συμβάλλει ώστε να εισαχθεί η Ελλάδα στην κατηγορία των τεχνολογικά προηγμένων χωρών. Αυτή τη βιομηχανία θέλουμε να την κλείσουμε;”.

Ο κ. Π. Κοτρώνης, πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στις επανειλημμένες διώξεις τόσο κατά των διοικητικών συμβουλίων του ΟΤΕ, όσο και κατά της Intracom, για μια ολόκληρη δεκαετία. ”Παρότι τα απαλλακτικά βουλεύματα ήταν αποστομωτικά, οι επιτήδειοι συνεχίζουν την τακτική τους”.

”Πολύ θα ήθελα”, φέρεται να είπε, ”να γνώριζα το ψυχογράφημα αυτού του δυνατού ανθρώπου – του προέδρου της εταιρίας, που κάθε φορά που βγαίνει ένα απαλλακτικό βούλευμα ακολουθεί μια νέα δίωξη”. Η ζημιά που προκαλείται στην εταιρία από αυτές τις διώξεις έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην εντός Ελλάδος επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας, αλλά και στο εξωτερικό.

Τόνισε, τέλος, ότι αν δεν είχαν γίνει αυτές οι πρωτοφανείς για τη χώρα μας επενδύσεις, θα ήμασταν σήμερα δεκαετίες πίσω και δεν θα είχε η Ελλάδα συμβαδίσει με τις προηγμένες χώρες και αποκτήσει σύγχρονη ψηφιακή τηλεφωνία.

Το κυρίαρχο μήνυμα της ημερίδας, καταλήγει η ανακοίνωση, ήταν ”ναι στη στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας και των εργαζομένων της και όχι στην υπονόμευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σημερινές τοποθετήσεις μελών της Κυβέρνησης και Κυβερνητικών Βουλευτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Φτάσαμε σήμερα στο αδιανόητο: Αυτοί που ευθύνονται για τη διαπλοκή να αναγορεύονται σε τιμητές του δημόσιου ήθους. Αυτοί που ευθύνονται γιατί γέμισε ο τόπος αεριτζήδες και μιζαδόρους έχουν το θράσος να μέμφονται τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ζητήματα διαφάνειας, καλής λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά, σε ζητήματα διαπλοκής, για εμάς δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός. Το έχουμε αποδείξει και το αποδεικνύουμε με τη στάση μας καθημερινά.

Είναι η Κυβέρνηση, που με τη στάση της άλλα και τις παρουσίες και τοποθετήσεις στελεχών της, ακόμα και σήμερα, στηρίζει τη δράση οργανωμένων συμφερόντων.

Είναι η Κυβέρνηση που φέρει ακεραία την ευθύνη για την κορύφωση της διαφθοράς. Διαφθορά που, όπως επισημαίνουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν αντιπαρατίθεται με κανέναν εργαζόμενο και στηρίζει την υγιή επιχειρηματική δράση, μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της αγοράς, του υγιούς ανταγωνισμού και των νόμων. Κανόνες και νόμοι, που πρέπει να ισχύουν για όλους το ίδιο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v