Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom Κατασκευές: 42,5% αύξηση τζίρου το 2001

Αύξηση κατά 42,5% παρουσίασε το 2001 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intracom Κατασκευές, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 59%. Σημαντική αύξηση στα αποτελέσματα των θυγατρικών στο εξωτερικό.

Intracom Κατασκευές: 42,5% αύξηση τζίρου το 2001
Σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων της σημείωσε η Intracom Κατασκευές. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για τη χρήση 2001 ανήλθε στα 86,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 42,5%. Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και ύστερα από αναλογία μετόχων μειοψηφίας για το 2001 ανήλθαν στα 17,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 59%.

Η Intracom Κατασκευές δραστηριοποιείται έντονα και στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, όπου εκτελούνται σημαντικά έργα υποδομής, μέσω των θυγατρικών εταιριών της, της Intracom Construct S.A. με έδρα τη Ρουμανία, και της νεοϊδρυθείσας Intralban S.A. με έδρα την Αλβανία. Ο κύκλος εργασιών της Intracom Construct S.A. στη Ρουμανία ανήλθε στα 34,2 εκατ. ευρώ το 2001, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 142%. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2001 ανήλθαν στα 11,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 137%.

H Intralban S.A., στην Αλβανία, με τρίμηνη δραστηριότητα στο ίδιο αντικείμενο, παρουσίασε κύκλο εργασιών 4,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,8 εκατ. ευρώ.

Το αντικείμενο δραστηριότητας της Intracom Κατασκευές αφορά κυρίως στη μελέτη και εγκατάσταση σύνθετων τηλεπικοινωνιακών έργων, συστημάτων και δικτύων πληροφορικής, βιομηχανικών και ενεργειακών έργων, έργων φυσικού αερίου και έργων πολιτικού μηχανικού. Η εταιρία εκτελεί έργα για τις μεγαλύτερες εταιρίες του τηλεπικοινωνιακού τομέα, όπως ΟΤΕ, Cosmote, Panafon, Telestet, Ιntracom, Moldtelecom, Cosmorom, καθώς και άλλες εταιρίες που εκτελούν έργα μεγάλης κλίμακας, όπως ΔΕΠΑ, υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κ.λπ.

H στρατηγική της εταιρίας συνίσταται στην περαιτέρω ενίσχυση της ήδη εδραιωμένης θέσης της στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών έργων, στην απόκτηση πτυχίου 6ης τάξης για την ανάληψη σημαντικών έργων υποδομής και στην περαιτέρω επέκταση σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές για τα επόμενα χρόνια, καθώς οι εξελίξεις στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο (απελευθέρωση αγορών στον τηλεπικοινωνιακό και ενεργειακό τομέα, εισαγωγή νέων τεχνολογιών και νέων μορφών ενέργειας, ολυμπιακά έργα, έργα Γ΄ ΚΠΣ, αυτοχρηματοδοτούμενα οδικά έργα) δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες ανάληψης έργων από την Intracom Κατασκευές, η οποία διαθέτει εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία στη διαχείριση και εκτέλεση σύνθετων έργων με το ”κλειδί στο χέρι”, καθώς και έργων υψηλής τεχνολογίας.

Η εταιρία, προκειμένου να εξασφαλίσει την κατάταξή της στην προβλεπόμενη από το Ν. 2940/2001 6η τάξη ΜΕΕΠ, απέκτησε πρόσφατα το σύνολο των μετοχών της κατέχουσας εργοληπτικό πτυχίο Ε’ τάξεως του ΜΕΕΠ, Ανώνυμης Εταιρίας, Μ - Π Τεχνική ΑΤΕ. Σε συνέχεια της εν λόγω εξαγοράς, το διοικητικό συμβούλιο της Intracom Kατασκευές αποφάσισε την απορρόφηση της Μ - Π Τεχνική ΑΤΕ, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ΚΝ. 2190/20, ως ισχύει, και του Ν. 2166/1993.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v