Φοίνιξ- Μetrolife: Ζημιές 34,9 εκατ. ευρώ

Ζημιές ύψους 34,9 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 702 χιλ. ευρώ) παρουσιάζει το 2002 η ασφαλιστική εταιρία Φοίνιξ- Μetrolife Εμπορική λόγω εξυγίανσης, στασιμότητας πωλήσεων και πτωτικής πορείας των μετοχικών χαρτοφυλακίων.

Φοίνιξ- Μetrolife: Ζημιές 34,9 εκατ. ευρώ
Ζημιές ύψους 34,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζει για το 2002 η ασφαλιστική εταιρία ΦΟΙΝΙΞ ΜETROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ έναντι ζημιών μόλις 702 χιλ. ευρώ του 2001.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση, η πρώτη εταιρική χρήση της νέας εταιρίας ”ΦΟΙΝΙΞ ΜETROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ” που προέκυψε από την συγχώνευση του ΦΟΙΝΙΚΑ και της METROLIFE, είναι άμεσα επηρεασμένη από τρεις παράγοντες:

- Την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας για γενναία ”εξυγίανση” των οικονομικών καταστάσεων

- Την στασιμότητα των πωλήσεων που παρατηρείται σε όλο τον Ασφαλιστικό Κλάδο

- Την συνεχιζόμενη πτωτική πορεία των επενδύσεων των μετοχικών χαρτοφυλακίων

Ειδικότερα, μεταφέρθηκαν σε μείωση των ίδιων κεφαλαίων όλες οι παγιοποιημένες δαπάνες και ζημιές των δύο εταιριών που αφορούσαν κυρίως προηγούμενες χρήσεις (δαπάνες πολυετούς απόσβεσης, διαγραφές επισφαλών απαιτήσεων, ζημιές από αποτίμηση χρεογράφων, κ.τ.λ.) συνολικού ύψους 63 εκατ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα η εταιρία ενίσχυσε τις ασφαλιστικές προβλέψεις κατά 68 εκατ. ευρώ περίπου.

Όσον αφορά το προϊοντικό ”οπλοστάσιο” της εταιρίας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι επανασχεδιάστηκαν όλα τα παραδοσιακά προϊόντα ζωής, ενώ προστέθηκαν νέα και πρωτοποριακά προϊόντα τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στους γενικούς κλάδους.

Επίσης σημειώνεται, ότι σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν οι κατάλληλες υποδομές πάνω στις οποίες θα βασιστεί η ανάπτυξη της εταιρίας.

Τέλος η εταιρία τονίζει, ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση των δύο βασικών επιχειρησιακών στόχων της που είναι η ανάπτυξη της παραγωγής ασφαλίστρων στους κερδοφόρους κλάδους ασφάλισης και η μείωση του λειτουργικού κόστους ούτως ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία το ταχύτερο δυνατόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v