Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΠΑΤΤ: Εξυπηρετούνται κανονικώς τα τοκοχρεολύσια

Το εκτιμώμενο ύψος των τοκοχρεολυσίων για το έτος 2003 είναι 95 εκατ. ευρώ, ποσό που εξυπηρετείται από τον λογαριασμό διαθεσίμων, που την 31.12.2002 ανερχόταν σε 150 εκατ. ευρώ, επισημαίνεται σε απαντητική επιστολή των Επιχειρήσεων Αττικής προς το Χ.Α.

ΕΠΑΤΤ: Εξυπηρετούνται κανονικώς τα τοκοχρεολύσια
Με αρκετά σκωπτικό τρόπο απαντούν οι Επιχειρήσεις Αττικής σε επιστολή του Χ.Α., εκτιμώντας ότι η επιστολή ”συνετάγη και εστάλη πριν από την έκδοση του ισολογισμού της εταιρίας”, ενώ, ”αν και δεν καταλαβαίνουν το σκοπό των ερωτήσεων”, παραπέμπουν για απαντήσεις στον δημοσιευθέντα ετήσιο ενοποιημένο ισολογισμό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το εκτιμώμενο ύψος των τοκοχρεολυσίων για το έτος 2003 είναι 95 εκατ. ευρώ, ποσό που εξυπηρετείται από τον λογαριασμό διαθεσίμων, που την 31.12.2002 ανερχόταν σε 150 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως τονίζεται, ”απ’ αρχής της δραστηριότητός μας ουδέποτε υπήρξε ληξιπρόθεσμη οφειλή”.

Η δραστηριότητα του ομίλου μας, όπως αναφέρεται, είναι η επιβατηγός ναυτιλία, που είναι βιομηχανία υψηλής εντάσεως κεφαλαίου, κατά συνέπεια ο δείκτης ξένα προς ίδια κεφάλαια είναι εξ ορισμού υψηλός. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι ο δείκτης ξένα κεφάλαια προς πάγια είναι πιο αντιπροσωπευτικός στον κλάδο που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ότι κατά τις τελευταίες δύο χρήσεις παρελήφθησαν δέκα ολοκαίνουργια επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, επένδυση της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, τα οποία κατά τη ναυτιλιακή πρακτική χρηματοδοτήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό από τραπεζικό δανεισμό.

Τα δάνεια του ομίλου έχουν συναφθεί από θυγατρικές εταιρίες και οι εγγυήσεις κατά τη ναυτιλιακή τραπεζική πρακτική περιλαμβάνουν υποθήκες επί των πλοίων της κάθε εταιρίας, εκχωρήσεις ναύλων και ασφαλειών και σε ορισμένες περιπτώσεις εγγύηση της ”Επιχειρήσεις Αττικής Α.Ε.”.

Γεγονότα που επηρεάζουν τον κλάδο των μεταφορών και τουρισμού είναι η οικονομική και πολιτική αστάθεια, οι τιμές των καυσίμων και άλλα έκτακτα και μη προβλέψιμα γεγονότα τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρονται και κατ’ επέκταση την οικονομική θέση των εταιριών, καταλήγει η ανακοίνωση των Επιχειρήσεων Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v