Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Μείωση κατά 31,8% στα κέρδη του 2002

Οριακή αύξηση κύκλου εργασιών και μείωση των προ φόρων κερδών της κατά 31,8% παρουσιάζει για το 2002 η εταιρία ΟΛΘ. Η διοίκηση αιτιολογεί τη μείωση, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των αποσβέσεων και την αύξηση των αποδοχών του προσωπικού.

ΟΛΘ: Μείωση κατά 31,8% στα κέρδη του 2002
Μείωση κερδών σε ποσοστό 31,8% παρουσιάζει για το 2002 η εταιρία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ετήσια λογιστική κατάσταση της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της για την περασμένη χρήσης ανήλθε στα 38,87 εκατ. ευρώ έναντι 37,87 εκατ. ευρώ του 2001 σημειώνοντας οριακή αύξηση σε ποσοστό 2,6%.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων της ανήλθαν στα 4,32 εκατ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 6,34 εκατ. ευρώ το 2001 σημειώνοντας υποχώρηση σε ποσοστό 31,8%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, η αύξηση των αποσβέσεων εξαιτίας των παγιοποιήσεων νέων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, η μείωση των εσόδων από εκμετάλλευση κεφαλαίων λόγω πτώσης των επιτοκίων μεταξύ των δύο χρονικών περιόδων, η καταβολή ανταλλάγματος παραχώρησης χρήσης χώρων και εγκαταστάσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 391 χιλιάδων ευρώ, υποχρέωση που δεν υπήρχε το 2001, η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού σύμφωνα με τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η ενίσχυση της εταιρείας με νέο εξειδικευμένο προσωπικό και η αύξηση των προβλέψεων καταβολής αποζημιώσεως του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεως, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών κερδών προ φόρων της εταιρείας σε σύγκριση με το 2001.

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η εταιρία, με την εφαρμογή του προγράμματος περιστολής των δαπανών, σε συνδυασμό με το δυναμικό επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει την είσοδο της σε νέες επιχειρησιακές δραστηριότητες (επέκταση των δραστηριοτήτων του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, αξιοποίηση των χώρων και ακινήτων της α΄ και β΄ προβλήτας), σύντομα θα παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών της και μεγαλύτερη κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v