Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Αύξηση τόκων και εξόδων κατά 30% το 2003

Αυξημένοι κατά 30% αναμένεται να είναι οι τόκοι και τα συναφή έξοδα της εταιρίας Βιοσώλ για το 2003, ενώ την 31/12/02 δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς οιονδήποτε, αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης προς το Χ.Α.

Βιοσώλ: Αύξηση τόκων και εξόδων κατά 30% το 2003
Αυξημένοι κατά 30% θα είναι οι τόκοι και τα συναφή έξοδα της εταιρίας Βιοσώλ κατά το 2003, ενώ για τη χρήση του 2002 δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς οιονδήποτε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της εταιρίας προς τις χρηματιστηριακές αρχές, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτούν και οι οικονομικές καταστάσεις της για το 2002.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν χρεολύσια για εξόφληση και η εταιρία δεν πιθανολογεί προϋποθέσεις αδυναμίας εξοφλήσεως των ανωτέρω υποχρεώσεων.

Η ανακοίνωση ακόμη τονίζει ότι η εταιρία προσπαθεί να βελτιώσει τα αποτελέσματά της κυρίως με δύο τρόπους: την αύξηση πωλήσεων και τη μείωση του κόστους.

Για την αύξηση των πωλήσεων η διοίκηση ενεργεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με σκοπό να πετύχει τα εξής:

1) Διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων που εμπορεύεται με στόχο να καλύπτει κατά το δυνατόν συνολικά τις ανάγκες των πελατών στον χώρο της θέρμανσης – κλιματισμού.



2) Συμμετοχή στο υπό ανάπτυξη δίκτυο franchising με την εμπορική επωνυμία ”Ifestos” (σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης). Το δίκτυο έχει σήμερα 7 καταστήματα.

3) Ενταση στη λειτουργία των πωλήσεων.

4) Ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών στον χώρο κυρίως του Κεντρικού Κλιματισμού με εμπορικό ή στρατηγικό χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά στη μείωση του κόστους η εταιρία, σύμφωνα με την επιστολή, αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των διαδικασιών παραγωγής με επικέντρωση της παραγωγής σε σώματα καλοριφέρ και του Κεντρικού Κλιματισμού, αλλά και στη μείωση των Γενικών Εξόδων Παραγωγής και των Άμεσων και Έμμεσων Εργατικών.

Επιπρόσθετα, για να πετύχει τον περιορισμό του κόστους, η εταιρία έχει ολοκληρώσει επενδυτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης, και αναζητεί διεξόδους για μικρής παραγωγής τμήματα που δεν εντάσσονται στον παραπάνω σχεδιασμό, καταλήγει η επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v