Altec: Σκληρή απάντηση και μήνυση κατά Γ. Κουρή

Σε υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγής αποζημιώσεως κατά του Γ. Κουρή, εν όψει της τεράστιας υλικής και ηθικής βλάβης που υφίστανται, θα προβούν η εταιρία Altec και οι βασικοί μέτοχοι Α. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης. Σκληρή απάντηση στην επιστολή Γ. Κουρή.

Altec: Σκληρή απάντηση και μήνυση κατά Γ. Κουρή
Σε υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγής αποζημιώσεως στον Γ. Κουρή, εν όψει της τεράστιας υλικής και ηθικής βλάβης που υφίστανται, θα προβούν η εταιρία Altec και οι βασικοί μέτοχοι Α. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική και ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της Altec, μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΑΥΡΙΑΝΗ” και την επιστολή του εκδότη της Γ. Κουρή προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρία Altec και οι βασικοί μέτοχοί της Α. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης ανακοινώνουν ότι μετά τα όσα παντελώς αναληθή, ψευδή και αόριστα περιέχονται σε αυτά, θα προβούν άμεσα σε υποβολή μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγής αποζημιώσεως, εν όψει της τεράστιας υλικής και ηθικής βλάβης που υφίστανται.

Σημειώνεται ότι με επιστολή του προς το Χ.Α. ο Γ. Κουρής επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία του σημερινού δημοσιεύματος της ”Αυριανής”, το οποίο κάνει λόγο για ”Μαύρη τρύπα 16 δισ. στην Altec”, αλλά και για ”πλαστά τιμολόγια”.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Altec, ”όλες οι δήθεν ”συνταρακτικές αποκαλύψεις” αφορούν σε νομιμότατες συναλλαγές των εταιριών του ομίλου μας”.

”Όπως δε απροκάλυπτα αποκαλύπτεται στην ως άνω επιστολή”, αναφέρει η ανακοίνωση της Altec, ”στηρίζονται σε ανυπόστατες καταγγελίες της τέως οικονομικής διευθύντριάς μας κ. Γεωργίας Λαΐου, η οποία απελύθη στις 6-9-2001 λόγω μακρόχρονης αδικαιολόγητης αποχής από την εργασία της.

Οι δήθεν συγκλονιστικές καταγγελίες της συγκεκριμένης υπαλλήλου, όπως απροσχημάτιστα ομολογείται και στην ίδια την επιστολή, έχουν ήδη ξαναδιατυπωθεί και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδίκασε τη σχετική αγωγή της, περί δήθεν παράνομης απόλυσής της, προκειμένου να αντικρούσει την από εμάς καταγγελία της συμβάσεως εργασίας της.

Το Δικαστήριο, κρίνοντας παντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες τις δήθεν καταγγελίες της, με την υπ’αριθ. 2295/2002 απόφασή του απέρριψε στο σύνολό της τη συγκεκριμένη αγωγή.

Κατά την επιστολή, επισημαίνει η Altec, η δήθεν ”κομπίνα – απάτη” ξεκίνησε το 1997 και η τότε οικονομική διευθύντρια αρνήθηκε να υπογράψει τους σχετικούς ισολογισμούς.

Επιμελώς αποκρύπτεται, όμως, ότι όλοι οι σχετικοί ισολογισμοί και οι λογιστικές καταστάσεις φέρουν την υπογραφή της μέχρι 31-12-2000. Πρόδηλο είναι ότι η εν λόγω κυρία για ευνόητους λόγους στελεχώνει πλέον επίσημα το εκβιαστικό επιτελείο του κ. Κουρή και θα κληθεί σύντομα να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση της Altec.

Νωρίτερα η Altec με επιστολή της προς το Χ.Α. είχε επισημάνει ότι η έγκληση της εταιρίας και των βασικών μετόχων κατά του εκδότη κ. Γ. Κουρή για κακουργηματική εκβίαση δεν αφορά άμεσα ούτε επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας.

”Όπως λεπτομερειακά αναλύθηκε και στην από 7.2.2003 απάντησή μας σε ερώτημά σας, η εταιρία θεωρεί ότι η εξαιρετική οικονομική της κατάσταση και η δυναμική της στην αγορά όχι μόνο δεν εμπνέουν την παραμικρή ανησυχία, αλλά αντίθετα επιτρέπουν στην εταιρία να προσδοκά βάσιμα ότι η αναπτυξιακή πορεία της και η οργανική κερδοφορία της θα είναι μεγαλύτερες από τον μέσο όρο του κλάδου κατά το 2003”, επισημαίνεται στην επιστολή.

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας εκφράζουν για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία και θα τη στηρίξουν αποφασιστικά τόσο στην καθημερινή της δραστηριότητα όσο και στο χρηματιστήριο, καταλήγει η επιστολή της Altec.

Υ.Γ. Το Συγκρότημα Κουρή δεν θεώρησε σκόπιμο να αποστείλει προς την εφημερίδα ”Μέτοχος”, αλλά και στο euro2day.gr την επίμαχη επιστολή προς το Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v