Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε η πρόταση της MLS Πληροροφική

Το ”πράσινο” φως έλαβε τελικά η πρόταση της MLS Πληροφορική για την ανάπτυξη εφαρμογών interactive τηλεόρασης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Eureka. Το εν λόγω έργο θα διαρκέσει 24 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 415.600 ευρώ.

Εγκρίθηκε η πρόταση της MLS Πληροροφική
Εγκρίθηκε η πρόταση της MLS Πληροφορική στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUREKA για ανάπτυξη εφαρμογών για interactive τηλεόραση. Το έργο θα διαρκέσει 24 μήνες και ο προϋπολογισμός του θα ανέρχεται στις 415.600 Ευρώ.

Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας αλληλεπιδραστικών πολυμεσικών εφαρμογών (multimedia) για χρήση τους σε πλατφόρμα διαδραστικής τηλεόρασης (interactive TV). Ως πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής θα αναπτυχθεί ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι γνώσεων για όλη την οικογένεια.

Η τεχνολογία της interactive τηλεόρασης, παρέχει τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργατικότητας μεταξύ των χρηστών-τηλεθεατών, ενώ παράλληλα η συσκευή της τηλεόρασης αποκτά περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας του πολυμεσικού ψυχαγωγικού υλικού και επιτυγχάνεται σε υψηλό βαθμό η διαδραστικότητα του χρήστη με το περιεχόμενο του τηλεοπτικού σταθμού.

Για τους σκοπούς του έργου, η MLS Πληροφορική θα συνεργαστεί με την Philips Electronics N.V. και συγκεκριμένα με το business unit Philips Digital Networks, που έχει σημαντική τεχνογνωσία σε τεχνολογίες interactive τηλεόρασης και συνέβαλλε στην πρόσφατη προτυποποίηση του πρωτοκόλλου της interactive τηλεόρασης.

Παράλληλα σε συνεργασία με τη Philips έχει εκπονηθεί σχέδιο εμπορικής εκμετάλλευσης της εφαρμογής, ώστε σε περίπτωση επιτυχούς υλοποίησης του έργου να προωθηθεί η εφαρμογή σε καταξιωμένα κανάλια στην Ευρώπη που διαθέτουν τμήμα interactive τηλεόρασης.

Σημειώνεται ότι σήμερα η συνολική αγορά της interactive τηλεόρασης εκτιμάται σε 20 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται ότι η Interactive τηλεόραση θα γνωρίσει μεγάλη άνθιση στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v