Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή

Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Frigoglass για το 2002, αυξημένο κατά 33% σε σχέση με πέρυσι. Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του ομίλου για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δ. Κωνσταντίνου, θα σημειωθεί διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης.

Frigoglass: Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή
Αυξημένο μέρισμα κατά 33% θα διανείμει η Frigoglass για τη χρήση του 2002, ενώ οι προοπτικές του ομίλου για το 2003 αναμένονται ιδιαίτερα θετικές.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δώρος Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με δημοσιογράφους στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2002, στόχος της διοίκησης είναι να αντληθούν οι θετικές επιδράσεις από τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, αλλά και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους μετόχους, αυξάνοντας κάθε χρόνο το διανεμόμενο μέρισμα.

Το προτεινόμενο μέρισμα για το 2002 ανέρχεται στα 0,08 ευρώ ανά μετοχή, σε σχέση με 0,06 ευρώ ανά μετοχή, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου, για την τρέχουσα χρήση θα είναι ακόμη υψηλότερο.

Η μερισματική απόδοση για το 2002 ανέρχεται στο 3,6%, ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται 5,3 φορές τα κέρδη προ φόρων και 12,6 φορές τα κέρδη μετά φόρων του 2002.

Στην τρέχουσα χρήση, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αναμένονται διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης τόσο για τις πωλήσεις όσο και για τα κέρδη.

Επιπροσθέτως, μεταξύ των στόχων του ομίλου για το 2003 συμπεριλαμβάνονται η πλήρης εκμετάλλευση των οικονομιών κλίμακος και της γεωγραφικής επέκτασης, καθώς και η διεύρυνση στην αγορά της Αμερικής, με οριστικοποίηση των σχεδίων επέκτασης στην εν λόγω ήπειρο.

Σημειώνεται πως εντός του 2003 ο όμιλος της Frigoglass θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 36 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό –66%- θα κατευθυνθεί στον κλάδο της Νιγηρίας, για την ολοκλήρωση του τέταρτου και τελευταίου κλιβάνου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε πως για τα επόμενα χρόνια δεν προβλέπεται κάποια περαιτέρω ανακατασκευή.

Ποσοστό 24% του επενδυτικού προγράμματος θα κατευθυνθεί στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης -ο οποίος και συμβάλει κατά 49% στις πωλήσεις του ομίλου- 8% στον κλάδο του PET και 2% στον κλάδο των πλαστικών.

Τέλος, και όσον αφορά στη μετοχική σύνθεση, σημειώνεται πως το 44,1% του μετοχικού κεφαλαίου το ελέγχει η εταιρία Boval, 24,5% κατέχει το ευρύ επενδυτικό κοινό, 17,3% οι θεσμικοί επενδυτές, 7,3% η εταιρία Competrol Est, 6,2%, η Liris Est Abl. και 0,6% η ίδια η εταιρία.

Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v