Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΑΜ: Στοιχεία για την πενταετία 1998-2002

Την πρώτη θέση για την πενταετία 1998-2002 κατέλαβε η εταιρία Alpha Trust Asset Manager Fund AΕEX (ATAM) μεταξύ των εταιριών του κλάδου, με σωρευτική μεταβολή εσωτερικής αξίας κατά 105,45%.

ΑΤΑΜ: Στοιχεία για την πενταετία 1998-2002
Πρώτη σε απόδοση στην πενταετία 1998-2002, με σωρευτική μεταβολή εσωτερικής αξίας κατά 105,45%, κατατάσσεται η Alpha Trust Asset Manager Fund AEEX (ATAM) μεταξύ των εταιριών του κλάδου, των εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ίδια η εταιρία στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ κατατάσσεται δεύτερη κατά τη χρήση 2002, με μεταβολή εσωτερικής αξίας -11,28%, έναντι -32,53% του Γενικού Δείκτη και -28,77% του δείκτη των εταιριών επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των παραπάνω εταιριών ασκεί η Alpha Trust ΑΕΠΕΥ από τα μέσα περίπου του 2000, η οποία έχει καθορίσει ξεχωριστή επενδυτική πολιτική για το χαρτοφυλάκιο κάθε εταιρίας, που είναι και μοναδική για τα ελληνικά και ίσως και για τα παγκόσμια επενδυτικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΑΤΑΜ επενδύει σε μετοχές εταιριών που ειδικεύονται στη Διαχείριση Κεφαλαίων (Asset Managers) σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε εταιρίες των οποίων η δραστηριότητα και συνεπώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους συνδέονται άμεσα με τις υπηρεσίες της Διαχείρισης Κεφαλαίων.

Κατά το 2002 η εσωτερική αξία της ΑΤΑΜ σημείωσε μείωση κατά 28,76%, έναντι των δεικτών MSCI Global Financial, που αποτελεί το benchmark του fund αλλά περιέχει μετοχές του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς και των πιο ειδικών δεικτών Putnam Lovell US Asset Managers και Putnam Lovell UΚ Asset Managers, που αφορούν αποκλειστικά μετοχές asset managers, οι οποίοι κατά το 2002 σημείωσαν πτώση κατά -30,43%, -43,62% και -51,30% αντίστοιχα.

Η επενδυτική πολιτική της Alpha Trust Ανδρομέδα εστιάζεται στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ομολόγων, συμπεριλαμβανομένων και των αγορών εκείνων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η καινοτομία, για τα ελληνικά δεδομένα, έγκειται στον τρόπο επιλογής επενδύσεων και διαχείρισης: οι ”καλύτερες επιλογές” όλων των μελών της επενδυτικής ομάδας της Alpha Trust ΑΕΠΕΥ θα αποτυπώνονται πλέον σ’ ένα ενιαίο χαρτοφυλάκιο. Οι επενδυτικές επιλογές της εταιρίας έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της είναι ανεξάρτητη από τη σύνθεση χρηματιστηριακών δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v