Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Aύξηση 3% στα EBITDA το 2002

Με αύξηση στα EBITDA της τάξης του 3% έκλεισε η χρήση του 2002 για την Frigoglass σε επίπεδο ομίλου. Η εταιρία αποδίδει τη βελτίωση των μεγεθών στην αύξηση των πωλήσεων και τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Frigoglass: Aύξηση 3% στα EBITDA το 2002
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου Frigoglass και μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας ανήλθαν σε 16,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 87% για τη χρήση του 2002, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η εταιρία στην ανακοίνωση της τονίζει ότι, σε συγκρίσιμη βάση και αφού εξαίρεσε από τα αποτελέσματα του 2001 τις έκτακτες ζημιές ύψους 6,45 εκατ. ευρώ που αφορούσαν στη διακοπή της λειτουργίας της θυγατρικής του ομίλου Blue Ice & Co AS, η αύξηση των κερδών ανέρχεται σε 9%.

Τα ενοποιημένα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) ανέρχονται για το 2002 σε 51,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 291,4 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 287,75 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση 1,4%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βελτίωση των αποτελεσμάτων προήλθε από την αύξηση των πωλήσεων στο κλάδο της επαγγελματικής ψύξης κατά 11% και κυρίως από τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους λόγω αναδιοργάνωσης, με αποτέλεσμα ο κλάδος να συνεισφέρει κέρδη 7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο κλάδος της Νιγηρίας συνεισέφερε 9 εκατ. ευρώ, αν και υπήρχε διακοπή της λειτουργίας του ενός εργοστασίου υαλουργίας για δύο μήνες για την υλοποίηση των επενδύσεων αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας.

Η VPI, εταιρία παραγωγής ρητίνης PET, συνεισέφερε κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας υστέρηση σε σχέση με την ανατίστοιχη περυσινή περίοδο λόγω αυξημένων αποσβέσεων και της πίεσης των τιμών της ρητίνης παγκοσμίως σε χαμηλότερα επίπεδα.

Όσον αφορά στον κλάδο των πλαστικών παραμένει με αρνητικό αποτέλεσμα 0,8 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εταιρίας, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 24,3% και έφτασαν στα 43,09 εκατ. ευρώ έναντι 34,67 εκατ. ευρώ της περυσινής χρήσης.

Τα κέρδη προ φόρων της Frigoglass εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση 184% διαμορφούμενα στα 7,81 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 2,75 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v