Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη

Στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη με θέμα ”Το Επιχειρηματικό Μέλλον της Ευρώπης” συμμετείχε ο πρόεδρος της Alumil κ. Γεώργιος Μυλωνάς, ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που περιλαμβάνονται στην Πράσινη Βίβλο αναφορικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Alumil: Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη
Στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη με θέμα ”Το Επιχειρηματικό Μέλλον της Ευρώπης” συμμετείχε ο πρόεδρος της Alumil κ. Γεώργιος Α. Μυλωνάς, ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Η συνεδρία, η οποία διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και το ΣΒΒΕ, πραγματοποιήθηκε χθες, 13 Φεβρουαρίου 2003, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Alumil, στη σημαντική αυτή συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που περιλαμβάνονται στην Πράσινη Βίβλο (Green Paper) αναφορικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Στόχος της συνδιάσκεψης ήταν αφενός να τεθούν όλα τα καίρια ερωτήματα που απασχόλησαν την Πράσινη Βίβλο, να διερευνηθούν οι καταλληλότερες πολιτικές, οι οποίες θα δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις ανάγκες των επιχειρηματιών και αφετέρου να ανοίξει ο δρόμος προς τη Λευκή Βίβλο, την ολοκλήρωση του πλαισίου λειτουργίας του ενιαίου ευρωπαϊκού οικονομικού περιβάλλοντος.

Στην εισήγησή του ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στον θεσμό της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και ανέλυσε την ανάπτυξη της δικής του επιχειρηματικής πρωτοβουλίας σε πραγματικές συνθήκες αγοράς.

Με την εμπειρία της Alumil, της κορυφαίας ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων αλουμινίου, ο κ. Μυλωνάς κατέθεσε την προσωπική του γνώση από αυτή την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία και τις πραγματικές δυσκολίες που συνάντησε από το θεσμικό- νομοθετικό πλαίσιο.

Mετέφερε εμπεριστατωμένες προτάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη οργάνωση του ενιαίου, ευρωπαϊκού πλέον, περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο καλούνται σήμερα να αναπτυχθούν νέα, ισχυρά, ελληνικά επιχειρηματικά σχήματα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της συνδιάσκεψης έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α.Τσοχατζόπουλος, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, του ακαδημαϊκού και του πολιτικού κόσμου από ολόκληρη την Ευρώπη.

συμμετείχαν, μεταξύ άλλων , ο επίτροπος Mr Erkki Liikanen, η Mrs Florence Van Houdt, από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Mrs. Elisa Sainz, αναπληρώτρια διευθύντρια για τον Συντονισμό Εξωτερικού του υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας, ο Mr. Timo Summa, διευθυντής για την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Mr. Bert Twaalfhoven, επίτιμος πρόεδρος της Growth Plus Ολλανδίας.

Τέλος σημειώνεται πως η Alumil Μυλωνάς είναι η κορυφαία βιομηχανία παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων αλουμινίου της ελληνικής αγοράς για όλες τις κλασικές αρχιτεκτονικές εφαρμογές, καθώς και βιομηχανικών προφίλ ειδικών προδιαγραφών για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη ναυπηγική, τις μεταφορές, κλπ.

Με τα ανεπτυγμένα δίκτυα πωλήσεων και τις ιδιόκτητες αποθήκες της σε 35 χώρες, έχει εδραιωθεί ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρίες διέλασης αλουμινίου της Ευρώπης.

Οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις απλώνονται στο Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρουμανία, Βουλγαρία, και μέσα στο 2003 και στην Αίγυπτο, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία. Διαθέτει 25 θυγατρικές εταιρίες, εκ των οποίων οι 18 βρίσκονται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Βαλκάνια, Μ. Ανατολή).

Η μητρική εταιρία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ από το 1998. Οι πωλήσεις του Ομίλου το 2001 ξεπέρασαν το 108 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη (προ φόρων, προ δικαιωμάτων μειοψηφίας) τα 9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v