Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Bank: Νέα έκδοση υβριδικού ομολόγου

Σε νέα έκδοση υβριδικού ομολόγου (Lower Tier II FRN), αξίας 100 εκατ. ευρώ και 10ετούς λήξης, προχώρησε η Alpha Bank, με κύριο ανάδοχο τη Morgan Stanley. Το κουπόνι ορίστηκε στην αξία του euribor 3 μηνών συν 90 μονάδες βάσης.

Αlpha Bank: Νέα έκδοση υβριδικού ομολόγου
Σε έκδοση υβριδικού ομολόγου (Lower Tier II FRN) αξίας 100 εκατ. ευρώ προχωρά η Alpha Bank.

Το υβριδικό ομόλογο είναι δεκαετούς διάρκειας, με ημερομηνία λήξης τη 19η Φεβρουαρίου 2013, ενώ κύριος ανάδοχος είναι η Morgan Stanley. Το κουπόνι διαμορφώνεται στην αξία του euribor 3 μηνών συν 90 μονάδες βάσης, ενώ στην περίπτωση που το ομόλογο δεν αποπληρωθεί (call) από την Αlpha Bank με τη λήξη του πέμπτου έτους, τότε το κουπόνι θα διαμορφωθεί στο euribor 3 μηνών συν 220 μονάδες βάσης.

Τα ratings που έλαβε το ομολογιακό από τη Moody’s και την S&P είναι Βaa1 και BBB αντίστοιχα.

”Η κίνηση εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας”, δήλωσε στο euro2day.gr ο διευθυντής Διαθεσίμων του ιδρύματος, Γ. Γεωργίου. ”Κρίναμε ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες, και προχωρήσαμε στην έκδοση”, προσέθεσε.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη παρόμοια κίνηση στην οποία προχωρά η Alpha Bank, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου 2002 είχε πραγματοποιηθεί η έκδοση αντίστοιχου ομολόγου, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Γλύστρας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v