Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άκης: Ανοικτά όλα τα σενάρια για ΕΛ.ΠΕ.

”Εμμένουμε στην επιλογή μας για την αναζήτηση στρατηγικών συμμάχων στα Ελληνικά Πετρέλαια, δεν πρόκειται όμως να επαναληφθεί το μοντέλο του προηγούμενου διαγωνισμού”, δήλωσε σήμερα ο Α. Τσοχατζόπουλος. Κριτική κατά Χριστοδουλάκη και για τα ΠΕΠ.

Άκης: Ανοικτά όλα τα σενάρια για ΕΛ.ΠΕ.
”Εμμένουμε στην επιλογή μας για την αναζήτηση στρατηγικών συμμάχων στα Ελληνικά Πετρέλαια, δεν πρόκειται όμως να επαναληφθεί το μοντέλο του προηγούμενου διαγωνισμού”, διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σημειώνοντας ότι η προσφορά της κοινοπραξίας Lukoil - ομίλου Λάτση δεν ήταν συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι τα ΕΛ.ΠΕ. έχουν υποχρέωση να συνεχίσουν την αναπτυξιακή πορεία τους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ταυτόχρονα θα εξετάζονται και όλα τα ενδεχόμενα για την εξασφάλιση διεθνών συμμαχιών.

Οι αναφορές του Άκη Τσοχατζόπουλου χαρακτηρίζονται ως άμεσες αιχμές κατά του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος, ως γνωστόν, από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης που κατείχε πριν από την αναβάθμισή του, σχεδίασε και προκήρυξε τον διαγωνισμό για την πώληση του 23,17% των ΕΛ.ΠΕ.

Αιχμές για τον υπουργό Οικονομίας διατύπωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και για την προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα (ΠΕΠ), τα οποία δεν απορροφούνταν εξαιτίας των κριτηρίων του διαγωνισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα ΠΕΠ, όπου θα προβλέπεται η συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν λιγότερους από 8 εργαζόμενους, με την παράλληλη μείωση των προϋποθέσεων που αφορούν στον τζίρο των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v