Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά τη λειτουργία του το Hilton

Το HILTON ΑΘΗΝΩΝ, ένα από τα ιστορικά σημεία των Αθηνών, ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του μετά την ολοκλήρωση ενός σημαντικού επενδυτικού προγράμματος ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του.

Ξεκινά τη λειτουργία του το Hilton
Το HILTON ΑΘΗΝΩΝ, ένα από τα ιστορικά σημεία των Αθηνών, ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του μετά την ολοκλήρωση ενός σημαντικού επενδυτικού προγράμματος ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Αρμόδιος για θέματα Τουρισμού κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου αποτέλεσαν τους πρώτους επίσημους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Στην επίσκεψη παρέστη ο Πρόεδρος της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις και του Ομίλου Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος.

Ο Αντιπρόεδρος της HILTON INTERNATIONAL για τη Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη κ. Peter Van der Vliet καλωσόρισε τους πρώτους επισκέπτες του ξενοδοχείου και τους παρουσίασε τους πλήρως ανακαινισμένους και μοναδικής αισθητικής χώρους του.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος συνεχάρη τη διοίκηση του HILTON ΑΘΗΝΩΝ για τη μέχρι τώρα πορεία των διαδικασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου.

Ο Πρόεδρος της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις και του Ομίλου Alpha Bank κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση όλων, για το γεγονός ότι ένα ιστορικό σημείο των Αθηνών ”επιστρέφει” στην πόλη.

”Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι” ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ”που μετά τη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών του χώρων, το HILTON ΑΘΗΝΩΝ επιστρέφει δυναμικά στη θέση που κατείχε και κατέχει στην καρδιά όλων μας”.

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην υψηλή αισθητική όσο και στην ποιότητα που διέκρινε το ξενοδοχείο από την αρχή της λειτουργίας του και τόνισε ότι ”όπως όταν εγκαινιάσθηκε και πρωτοεμφανίστηκε το 1963 το HILTON έθεσε τις βάσεις για μια νέα εποχή για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα της Ελλάδος, έτσι και σήμερα σηματοδοτεί μια ακόμη ιστορική στιγμή για όλους μας”.

Ο κ. Peter Van der Vliet δήλωσε, ”από την έναρξη της λειτουργίας του το 1963 το HILTON ΑΘΗΝΩΝ αποτέλεσε την πρώτη πολυεθνική ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και εισήγαγε πρωτοποριακές πρακτικές, νέα προϊόντα και καινοτόμες ιδέες στον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας. Με μια κληρονομιά 40 χρόνων δυναμικής παρουσίας, το HILTON ΑΘΗΝΩΝ καθιερώθηκε ως μια καινοτομική ξενοδοχειακή μονάδα, ισοδύναμη με την ”ξενοδοχειακή εμπειρία” στο μυαλό του κόσμου.

Ο κ. Van der Vliet ευχαρίστησε τον κ. Κωστόπουλο και την Alpha Bank Group για την ουσιαστική συμβολή τους στη διατήρηση του HILTON ως ενός ορόσημου της πόλης των Αθηνών.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του επεσήμανε ”συνδυάζοντας και συνενώνοντας τη συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία που κατέχουν και οι δυο εταιρίες στο χώρο του τουρισμού, δημιουργούμε νέες προοπτικές ανάπτυξης και περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών μας, από τις οποίες θα ωφεληθούν φυσικά οι επισκέπτες μας”.

Με την επαναλειτουργία του, το HILTON ΑΘΗΝΩΝ εισέρχεται σε μια νέα εποχή, προσφέροντας ακόμα πιο αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες και ανέσεις στους απαιτητικούς ταξιδιώτες. Υψηλής αισθητικής μοντέρνοι χώροι, λαμπεροί και φωτισμένοι με φυσικό φως, θα προσφέρουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου ένα μοναδικό περιβάλλον για διασκέδαση ή εργασία.

Το πρόγραμμα ανακαίνισης περιλαμβάνει την ολική αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου, νέα υψηλής αισθητικής διακόσμηση και επίπλωση στα δωμάτια, καθώς και την προσθήκη ενός νέου τμήματος 74 επιπλέον δωματίων, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό στα 517 δωμάτια, 119 από τα οποία θα αποτελούν δωμάτια Executive Floor και θα διαθέτουν αποκλειστικό ClubRoom και reception.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει τέσσερα εστιατόρια και δύο bars, νέες αίθουσες εκδηλώσεων, διασκέψεων και οργάνωσης εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των Hilton Meetings με δικό τους business center, σε συνολική έκταση 6.000 τ.μ., που τοποθετούν το HILTON ΑΘΗΝΩΝ στην πρώτη θέση φιλοξενίας οποιωνδήποτε εκδηλώσεων.

Επιπλέον, ο εξωτερικός χώρος της πισίνας, της μεγαλύτερης πισίνας στην περιοχή των Αθηνών, ανακαινίζεται και πλαισιώνεται με ένα σύγχρονο κέντρο φυσικής αγωγής 1.200 τ.μ., που περιλαμβάνει και εσωτερική πισίνα.

Τέλος, δημιουργούνται περισσότερες θέσεις πάρκινγκ. Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο πολυτελές ballroom του ξενοδοχείου, με τη γνωστή σε όλους αίθουσα Τερψιχόρη, που έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνική κοινωνίας, το αξέχαστο Βυζαντινό, με νέο αέρα ανανέωσης και φυσικά ”την καλύτερη θέα” της Αθήνας, το πασίγνωστο και αγαπητό Galaxy Bar, σε επίπλωση και διακόσμηση που θα εντυπωσιάσουν.

Τις εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των χώρων του ξενοδοχείου έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρία ”ΑΕΤΕΡ Αρχιτέκτονες Α.Ε. - ΧΑΡΡΥ Κ. ΜΠΟΥΓΑΔΕΛΛΗΣ”, την εταιρία ”Bilkey Llinas Design Associates Inc” που ανέλαβε την εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου και την κατασκευαστική εταιρία ”Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ”, που ανέλαβε τη διαχείριση του όλου έργου.

Το πρόγραμμα ανακαίνισης του HILTON ΑΘΗΝΩΝ αποσκοπεί στην ενίσχυση της εικόνας του πρωτοποριακού, μοντέρνου και ταυτόχρονα φιλόξενου ξενοδοχείου, με ένα αισθητικά αναβαθμισμένο και σύγχρονο προφίλ.

Το Hilton International, ένα τμήμα του Hilton Group plc., έχει τα δικαιώματα του ονόματος Hilton (brand name) για όλο τον κόσμο, εκτός των ΗΠΑ.

Έχοντας στο ενεργητικό του 400 ξενοδοχεία, με πάνω από 250 με την ονομασία Hilton, και πάνω από 150 με την ονομασία Scandic, το Hilton International απασχολεί περισσότερους από 44.000 συνεργάτες σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η συμμαχία μεταξύ του Hilton International και του Hilton Hotels Corporation – το οποίο έχει τα δικαιώματα του ονόματος Hilton για τις ΗΠΑ – ανεβάζει τον αριθμό των ξενοδοχείων που διοικούνται από τις δύο εταιρείες σε πάνω από 2.400 (500 από τα οποία είναι Hilton).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v