Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάντηση Κόκκαλη για τον ”Κρόκους”

Οξύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Intracom, Σ. Κόκκαλης, σε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να απαντήσει στο κυριακιάτικο δημοσίευμα της Καθημερινής, το οποίο τον εμφάνιζε να καταδίδει στις αρχές της πρώην Αν. Γερμανίας Έλληνες πολιτικούς. Στην υπόθεση παρενέβη και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ε. Κρουσταλάκης.

Η απάντηση Κόκκαλη για τον ”Κρόκους”
Οξύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης, σε ανακοίνωση με την οποία επιχειρείται απάντηση στο κυριακιάτικο δημοσίευμα της Καθημερινής, το οποίο τον εμφάνιζε να καταδίδει στις αρχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας Έλληνες πολιτικούς, παραθέτοντας και έγγραφα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. *

Ο κ. Κόκκαλης χαρακτηρίζει τα αναγραφόμενα ”ασύστολα συκοφαντικά ψεύδη”, ενώ επικαλείται έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, όπου ”περιλαμβάνεται το αναμφισβήτητο συμπέρασμα ότι όλες οι σχετικές καταγγελίες απεδείχθησαν εντελώς αβάσιμες”.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ε. Κρουσταλάκης, απέστειλε επείγον έγγραφο στον τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της ποινικής δίωξης για κατασκοπεία κ.λπ. σε βάρος του Σ. Κόκκαλη.

Ο κ. Κρουσταλάκης ζητά να συσχετισθούν με τη δικογραφία της εν λόγω υπόθεσης τα έγγραφα που δημοσιεύονται στην Κυριακάτικη Καθημερινή, αλλά και να προχωρήσει η επίμαχη ανάκριση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Κόκκαλη

Από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Intracom κ. Σωκράτη Κόκκαλη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

”Το δημοσίευμα της κατ’ ευφημισμόν πλέον ”έγκυρης” εφημερίδας Καθημερινή της 9.2.2003, με πρωτοσέλιδο τίτλο ”Ο καταδότης Κρόκους” αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αθλιότητα της επίθεσης που εδώ και καιρό έχει σχεδιάσει και εξαπολύει εναντίον μου ο όμιλος Αλαφούζου και οι ”χορηγοί” του, διά χειρός της φέρουσας τον τίτλο της δημοσιογράφου, Αριστέας Μπουγάτσου, η οποία, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, εξακολουθεί να διαδίδει ασύστολα συκοφαντικά ψεύδη για σχεδόν ο,τιδήποτε με αφορά.

Η κοινή γνώμη πρέπει να μάθει ότι αντίστοιχες μεθοδεύσεις των παραπάνω προσώπων πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εκβιάσει την έναρξη ποινικών ερευνών ή διώξεων εναντίον εμού και του ομίλου Intracom, με προφανώς ψευδή δημοσιεύματα, πλην όμως η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, μετά από ενδελεχή έρευνα των εκάστοτε δήθεν ατράνταχτων στοιχείων και αποκαλύψεων, διαπίστωσε το παντελώς ανυπόστατο των ”καταγγελιών”. Η πρακτική αυτή, κάτω από το μανδύα της δήθεν ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας, καθώς και η υπόθαλψή της, αποτελούν νοσηρά φαινόμενα που, προφανώς, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Στο πλαίσιο της πρακτικής αυτής εντάσσεται και το παραπάνω δημοσίευμα, στο οποίο παρατίθενται κάποια έγγραφα που παρουσιάζονται, αυτήν τη φορά, ως δήθεν δικές μου ”αναφορές”. Όμως, τα έγγραφα αυτά είναι τελείως ξένα προς εμένα, επιπλέον δε, από την ανάγνωσή τους και μόνον, καθίσταται προφανές το ακατανόητο του περιεχομένου τους.

Φυσικά, η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από τους ευσεβείς πόθους της Καθημερινής και της συντάκτριας αυτού του λίβελλου, αφού είναι αδιαφιλονίκητο γεγονός ότι η υποτιθέμενη σχέση μου με τις μυστικές υπηρεσίες της πρώην ΛΔΓ, αλλά και αυτή της Intracom με δήθεν διαρροές κεφαλαίων από την ίδια χώρα έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά και πολλαπλώς από ανεξάρτητες αρχές στην Γερμανία, μεταξύ των οποίων και η Εξεταστική Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία και η Εισαγγελία του Βερολίνου, οι οποίες εξέτασαν το σύνολο των εγγράφων και όλους τους μάρτυρες. Επιστέγασμα και συνόψιση αυτών των ερευνών αποτελεί η Έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, όπου περιλαμβάνεται το αναμφισβήτητο συμπέρασμα ότι όλες οι σχετικές καταγγελίες απεδείχθησαν εντελώς αβάσιμες.

Η εφημερίδα Καθημερινή και η συγκεκριμένη λιβελλογράφος τα γνωρίζουν αυτά καλά, δεν δίστασαν όμως να δημοσιεύσουν την παραπάνω Έκθεση κατά τρόπο που θα έπρεπε να προκαλεί αισχύνη σε κάθε δημοσιογράφο: αντί να μεταδώσουν αυθεντικές πληροφορίες στην κοινή γνώμη, ως όφειλαν, παρέθεσαν εσκεμμένα παραποιημένη μετάφραση και αποσιώπησαν όλα τα συμπεράσματά της, προκειμένου να κατασκευάσουν μια ”πραγματικότητα” που να ταιριάζει με τα δικά τους ευφάνταστα σενάρια και ευτελείς στόχους. Την ίδια επονείδιστη και συκοφαντική τακτική συνεχίζουν μέχρι σήμερα, χωρίς αιδώ, καταπατώντας κάθε περιορισμό που επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Δηλώνω κατηγορηματικά, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η πρόσφατη, θορυβώδης επάνοδος των κατ’ επάγγελμα κατηγόρων μου, με τη δημοσίευση της συνέχειας άθλιων μυθιστορηματικών σεναρίων, δεν με αγγίζει διόλου, καθίσταται δε προφανές, ότι στόχος είναι η προσπάθεια εκβιασμού της δικαιοσύνης, η οποία έχει ήδη επιληφθεί του ζητήματος αυτού και θα πρέπει απερίσπαστη να συνεχίσει το έργο της.

Δηλώνω, επίσης, ότι κανείς και τίποτα δεν πρόκειται, με τέτοια μέσα, να ευτελήσει την προσωπική μου πορεία και να πλήξει τα δικαιώματα των ανθρώπων που δούλεψαν και των μετόχων που επένδυσαν, για να γίνει ο όμιλος Intracom η κορυφαία Ελληνική Επιχείρηση στην ”τεχνολογία αιχμής.

Οι αλαζόνες συκοφάντες που εξαπολύουν τόσο βρώμικες επιθέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προσπάθειές τους θα βρουν την απάντηση που τους αρμόζει.”

* Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος της Καθημερινής μπορείτε να το διαβάσετε στη δεξιά στήλη: Σχετικά Links

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v