Νέα τροπή παίρνει πλέον η υπόθεση του ομολόγου της SEE Gaming που ήταν εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς μετά από μακρόχρονες και επίπονες κινήσεις των ομολογιούχων, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας και προφανώς εναντίον του βασικού της μετόχου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Φoυρλή.
Η υπόθεση ξεκίνησε από το έτος 2018, όταν η εταιρεία SEE Gaming του Αλέξανδρου Φoυρλή (δεν σχετίζεται με τον εισηγμένο όμιλο στο ΧΑ) είχε εκδώσει εταιρικό ομόλογο ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο 6%, το οποίο εισήχθη προς διαπραγμάτευση στη Νέα (Εναλλακτική) Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Στόχος της ομολογιακής έκδοσης ήταν η ανάπτυξη δικτύου πρακτορείων OPAP-Play.
Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά από διαδοχικές αρνητικές εκπλήξεις για τους ομολογιούχους, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μπουν σε μεγάλες περιπέτειες.
Αρχικά πληροφορήθηκαν προς τα τέλη του 2019 από τον ορκωτό ελεγκτή ότι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Αλέξανδρος Φoυρλής «σήκωσε από το ταμείο» το ποσό 1,47 εκατ. ευρώ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανέστειλε το 2020 τη διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου ομολόγου, καθώς:
- Πρώτον, η SSE Gaming δεν πλήρωσε το κουπόνι στους ομολογιούχους.
- Δεύτερον, η εκδότρια εταιρεία δεν εξέδωσε λογιστικές καταστάσεις ούτε για την οικονομική χρήση του 2019 αλλά ούτε και για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και
- τρίτον, επειδή προφανώς οι ομολογιούχοι είχαν καταγγείλει το ομολογιακό δάνειο.
Στη συνέχεια δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση από τη SEE Gaming, με αποτέλεσμα το ΧΑΚ να προχωρήσει στην οριστική διαγραφή του ομολόγου τον Σεπτέμβριο του 2021.
Οι καταιγιστικές -και ιδιαίτερα αρνητικές- αυτές εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα οι ομολογιούχοι να ζητήσουν αρχικά εξηγήσεις από τη διοίκηση της εκδότριας εταιρείας και επειδή προφανώς δεν πείστηκαν από αυτές, άσκησαν το Νοέμβριο του 2020 μηνυτήρια αναφορά εναντίον των μελών του Δ.Σ. και φυσικά εναντίον του Αλέξανδρου Φoυρλή, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο της υπεξαίρεσης χρημάτων (του 1,47 εκατ. ευρώ).
Η επόμενη κίνηση των ομολογιούχων έλαβε χώρα τον Μάιο του 2022, όταν υπεβλήθη δικαστικό αίτημα για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στη SEE Gaming προκειμένου να ελέγξουν το ενδεχόμενο απάτης. Και πράγματι, τον Οκτώβριο του 2023 έγινε δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η προσωρινή διοίκηση υποστηρίζει ότι διαπίστωσε και άλλη οικονομική «τρύπα» που είχε αφήσει πίσω του ο Αλέξανδρος Φoυρλής, ο οποίος πέρα από το προαναφερθέν ποσό του 1,47 εκατ. ευρώ του 2018, είχε «σηκώσει» το 2019 και άλλα 947 χιλιάδες ευρώ από το ταμείο της SEE Gaming.
Με άλλα λόγια, η κατηγορία είναι ότι ο βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Φoυρλής αφού άντλησε 2,46 εκατ. ευρώ από τους ομολογιούχους, στη συνέχεια κατά τη διετία 2018-2019 έβαλε το σύνολο αυτών των κεφαλαίων «στην τσέπη του», χωρίς φυσικά ποτέ να τα επιστρέψει έστω και άτοκα.
Το αποτέλεσμα ήταν να κατατεθεί από τους ομολογιούχους και νέα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών (αυτή τη φορά για τα 947 χιλ. ευρώ) με αποτέλεσμα να ασκηθεί το φετινό Φεβρουάριο ποινική δίωξη εναντίον του Αλέξανδρου Φoυρλή και των λοιπών μελών του Δ.Σ. της SEE Gaming, με βάση την οποία ζητείται η διερεύνηση των ευθυνών τους και του ενδεχομένου τέλεσης από αυτούς της αξιόποινης πράξη της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΠαράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν πως θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχουν πρόνοιες προκειμένου να συντομεύονται οι δικαστικές διαδικασίες, καθώς ήδη από το 2020 έως σήμερα έχουν σχεδόν παρέλθει πέντε χρόνια χωρίς να έχει προκύψει δικαστικό αποτέλεσμα.