Μπορεί για την Campari η περσινή χρονιά να μην ήταν αυτό που ανέμενε, δεν συνέβη το ίδιο με την ελληνική θυγατρική της. Η απόφαση του ιταλικού ομίλου να ακολουθήσει, στην Ελλάδα, αυτόνομη πορεία σε εμπορικό επίπεδο φαίνεται να τον δικαιώνει.
Στην πρώτη χρονιά της αυτόνομης πορείας της, η Campari Hellas κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά της αποτελέσματα, με βασικούς πυλώνες το Aperol, το Campari και το Ούζο 12, καθώς και με την ένταξη 400 νέων πελατών στο δίκτυό της.
Η Campari Hellas, που ιδρύθηκε το 1987 και εδρεύει στην Α' ΒΙ.ΠΕ Βόλου όπου παράγει του ούζο 12, λειτουργεί από τις αρχές του 2024 υποκατάστημα στην Αθήνα για τη διανομή των προϊόντων Campari στην Ελλάδα -σ.σ. από το 2016 έως το 2023 τη διανομή είχε η Cοca Cola 3E.
Για τη φετινή χρονιά, πρωταρχικός στόχος της διοίκησης της ελληνικής θυγατρικής είναι η διατήρηση της θετικής τροχιάς των αποτελεσμάτων, οδηγώντας την οργανική ανάπτυξη σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, με στόχο την επίτευξη αυξημένων πωλήσεων σε βασικές αγορές.
Κρίσιμος παράγοντας που θα επηρεάσει την απόδοσή της θα είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία επηρεάζει άμεσα τη ζήτηση της εγχώριας αγοράς, αναφέρει η διοίκησή της στις οικονομικές καταστάσεις για το 2023 που ανήρτησε χθες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
Πέρυσι τα έσοδα από συμβάσεις με πελάτες ξεπέρασαν τα 37,872 εκατ. ευρώ (από 20,538 εκατ. ευρώ), το μικτό κέρδος ανήλθε σε 21,582 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 131,81%, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν 77,16% στα 5,848 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 4,454 εκατ. ευρώ από 2,523 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 7,057 εκατ. ευρώ από 3,941 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα εμφανίζονται αυξημένα κατά 45,69% στα 6,333 εκατ. ευρώ. Αυξημένες ήταν πέρυσι και οι μικτές αποδοχές, πλέον εργοδοτικών εισφορών, των μελών του διοικητικού συμβουλίου στις 648.096 ευρώ (31.12.2023: 284.764 ευρώ) ενώ ο αριθμός του προσωπικού υπερδιπλασιάσθηκε από 28 άτομα το 2023 σε 70 πέρυσι.
Η εταιρεία ελέγχεται κατά 100% από την DAVIDE CAMPARI-MILANO N.V., η οποία θα λάβει ως μέρισμα 2,5 εκατ. ευρώ. Το προς διανομή μέρισμα ισοδυναμεί με 8,4418 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που υπολείπεται από τα 9,2861 ευρώ ανά μετοχή που είχε διανείμει για τη χρήση του 2023.
Στη χρήση 2023, κατόπιν δειγματοληπτικού φυσικού και λογιστικού ελέγχου που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο 2020 από συνεργείο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή υπαλλήλων της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου, καταλογίστηκε στην εταιρεία ειδικός φόρος κατανάλωσης και λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις ποσού 1.130.639,65 ευρώ, πλέον ΦΠΑ ποσού 299.966,96 ευρώ, ήτοι συνολικό ποσό 1.430.606,61 ευρώ.
Ο καταλογισμός αφορούσε διαπίστωση για φερόμενο πλεόνασμα-έλλειμμα ποσοτήτων αποθεμάτων αλκοολούχων ποτών, ήτοι ποσό 643.884,13 ευρώ για φερόμενο πλεόνασμα και ποσό 786.722,48 ευρώ για φερόμενο έλλειμμα.
Η εταιρεία κατέβαλε το ήμισυ του καταλογισθέντος ποσού ΕΦΚ και λοιπών επιβαρύνσεων και ΦΠΑ, προκειμένου να διεκδικήσει νομικά την υπόθεση και άσκησε προσφυγή την 07.11.2023 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, η συζήτηση της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin