Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comm Group το νέο όνομα της Marfin Comm

Η σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 9 εκατ. ευρώ, για το μηδενισμό του τραπεζικού δανεισμού, καθώς και η μετονομασία από Marfin Comm σε Comm Group, αποτελούν τις πρώτες στρατηγικές κινήσεις της νέας διοίκησης, η οποία αποτελεί πλέον και βασικό μέτοχο της εισηγμένης.

Comm Group το νέο όνομα της Marfin Comm
Η σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 9 εκατ. ευρώ, με στόχο τον μηδενισμό του τραπεζικού δανεισμού, καθώς και η μετονομασία της εταιρίας από Marfin Comm σε Comm Group, αποτελούν τις πρώτες στρατηγικές κινήσεις της νέας διοίκησης, που αποτελεί πλέον και τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης.

Ο πρόεδρος της Comm Group, κ. Τάσος Πηλός, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τους στόχους της νέας αναπτυξιακής, επιχειρηματικής και επενδυτικής προσπάθειας και επισήμανε τη μετοχική αλλαγή που επήλθε στην εταιρία, κατά την οποία το υφιστάμενο μάνατζμεντ ανέλαβε και την ευθύνη του βασικού μετόχου μέσω της Simon Holdings Limited, που από το τέλος του 2002 κατέχει το 30% της εταιρείας.

Πρώτη κίνηση, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επικέντρωσης στους τομείς της επικοινωνίας, ήταν η μεταβίβαση του 51% της εταιρίας πληροφορικής Neurosoft, ενώ ακολούθησε η μετονομασία της Marfin Comm σε Comm Group.

Πρώτη στρατηγική κίνηση της νέας διοίκησης και βασικού μετόχου αποτελεί η σύναψη ομολογιακού μετατρέψιμου δανείου διαπραγματεύσιμου στο Χ.Α., ύψους 9 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας, με τοκομερίδιο Euribor1, βάσει του οποίου θα εκδοθούν 100.000 ομολογίες.

Ήδη, η διοίκηση της εισηγμένης κατέθεσε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο προς έγκριση στο Χ.ΑΑ. Αναφερόμενος στο ομολογιακό δάνειο, ο κ. Τάσος Πηλός, εξέφρασε τη βεβαιότητα της διοίκησης για την κάλυψή του, ενώ τόνισε ότι αυτό θα εξυπηρετήσει την αποπληρωμή των τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρίας -οι οποίες προέκυψαν από δανεισμό για τις εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2000- μηδενίζοντας έτσι κάθε υποχρέωση προς πιστώτριες τράπεζες.

Επιπλέον, αυτή η κίνηση έχει στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρίας και την υποστήριξη του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Επόμενη στρατηγική κίνηση της διοίκησης είναι ο ορισμός ειδικού διαπραγματευτή, με στόχο την αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής. Επί του θέματος αυτού ανακοινώσεις αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Comm Group, κ. Τάσος Πηλός, επισήμανε ότι εξετάζονται οι δυνατότητες συνεργασίας με εταιρείες που έχουν παράπλευρη ή συμπληρωματική δραστηριότητα με αυτές του ομίλου, με στόχο την κάλυψη κάθε ανάγκης της αγοράς, ενώ αναφέρθηκε στο νέο προϊόν της εταιρίας, το Investor, εργαλείο για τις εισηγμένες εταιρίες που στοχεύουν να αξιοποιήσουν το πλαίσιο των ποιοτικών κριτηρίων και της εταιρικής διακυβέρνησης.

Τέλος, όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου για το 2002, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 41,6 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη στα 1,47 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 4,07 εκατ. ευρώ.

Για το τρέχον έτος οι προβλέψεις της διοίκησης κάνουν λόγο για πωλήσεις ύψους 46,9 εκατ. ευρώ, προ φόρων κέρδη ύψους 2 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Αντιόπη Σχοινά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v