Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Παρών” εκ νέου για ΕΛΠΕ, δηλώνει ο Όμιλος Λάτση

Με λιτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η Lukoil αλλά και ο Όμιλος Λάτση είναι ”ανοιχτοί” σε πιθανή συμμετοχή σε μία μελλοντική ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, ο Όμιλος Λάτση δηλώνει παρών, περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

”Παρών” εκ νέου για ΕΛΠΕ, δηλώνει ο Όμιλος Λάτση
”Η Lukoil και ο Όμιλος Λάτση παραμένουν ανοιχτοί σε μεταξύ τους στρατηγικές συνεργασίες στο μέλλον και θα εξέταζαν πιθανή συμμετοχή σε μελλοντική ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ”.

Με αυτή την επισήμανση, στο πλαίσιο ενός λιτού ανακοινωθέντος ο Όμιλος Λάτση, δίνει το στίγμα ότι θα είναι και πάλι παρών, με το ίδιο σχήμα, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την ανεύρεση στρατηγικού συμμάχου στα ΕΛ.ΠΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κυβέρνηση, ανακοινώνοντας χθες πως ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, σημείωνε με έμφαση ότι ”θα προχωρήσει σε εξέταση εναλλακτικών και νέων δυνατοτήτων διεθνούς συνεργασίας της εταιρείας, παραμένοντας σταθερά στο στόχο ενίσχυσης και αναβάθμισης του ρόλου των ΕΛΠΕ τόσο στον Ευρωπαϊκό χώρο όσο και στην γεωπολιτική μας περιφέρεια”.

Ξεκαθαρίζει δηλαδή, ότι παρά την αποτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος, - σε εύθετο προφανώς χρόνο - θα επανακινήσει τις διαδικασίες για την πώληση ποσοστού των ΕΛ.ΠΕ.

Έτσι ενόψει της έναρξης των νέων διαδικασιών, έχει την έμμεση πλην σαφή διαβεβαίωση του Ομίλου Λάτση ότι θα διεκδικήσει και πάλι τα ΕΛ.ΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v