Οκτώ ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες στην διεθνή έκθεση Batimat

Τη συμμετοχή της χώρας μας στην έκθεση που διεξήχθη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι στήριξε η Enterprise Greece.

Οκτώ ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες στην διεθνή έκθεση Batimat

Η Enterprise Greece στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, στήριξε για ακόμη μία φορά τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση Batimat, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του κατασκευαστικού κλάδου, που πραγματοποιείται ανά διετία στο Παρίσι και φέτος διεξήχθη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Porte de Versailles».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 8 κορυφαίες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου οι οποίες ξεχώρισαν για την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων στον τομέα των δομικών υλικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Τους δόθηκε παράλληλα η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους και εν δυνάμει αγοραστές από όλο τον κόσμο αλλά και τις γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής όπως Τυνησία και Αλγερία, οι οποίες τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενο εξαγωγικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η μεγάλη επισκεψιμότητα που παρατηρήθηκε στα ελληνικά περίπτερα, ανέδειξε τη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων και έδωσε το κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από τη χώρα μας στην επόμενη διοργάνωση.

Την έκθεση επισκέφτηκαν, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι κος Νικόλαος Μπελιάς, Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ και ο κος Μάριος Μαθιουδάκης Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄, οι οποίοι μαζί με την εκπρόσωπο της Enterprise Greece,, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους όλων των ελληνικών εταιρειών.

Σημειώνεται ότι η έκθεση κατέλαβε και νέες αίθουσες εκθέσεων στο Palais des Expo Versailles, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκάλεσε κυρίως η άφιξη της παράλληλης έκθεσης EQUIPBAIE-METALEXPO η οποία προστέθηκε δίπλα στους 3 ιστορικούς εκθεσιακούς χώρους BATIMAT, IDÉOBAIN, INTERCLIMA. Η BATIMAT φιλοξένησε 2.022 εκθέτες, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, με ίση συμμετοχή εκθετών από τη Γαλλία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Στις συνολικά 4 ημέρες που διήρκησε η διοργάνωση στις παράλληλες εκθέσεις BATIMAT, IDÉOBAIN, INTERCLIMA και EQUIPBAIE/METALEXPO, ο αριθμός των συμμετεχόντων άγγιξε τους 135.000, πολύ μεγαλύτερος από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Batimat, αφορούσαν κυρίως την προσαρμογή, την καινοτομία, τις περιοχές καθώς και τις γυναίκες & άνδρες του κλάδου και αναλύθηκαν από τους 700 συμμετέχοντες/ ομιλητές μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και 350 διαλέξεων, σε 14 διαφορετικά stage. Έμφαση δόθηκε στην ανακαίνιση με ένα πρόγραμμα Renotalks και την άφιξη των RENODAYS στο BATIMAT και INTERCLIMA.

Ως ένα σημαντικό και αναμενόμενο γεγονός για τους εκθέτες και τους επισκέπτες, τα Βραβεία Καινοτομίας κατέγραψαν 228 υποψηφιότητες (+36% σε σχέση με το 2022), κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης. Μια άλλη σημαντική δράση που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της BATIMAT, ήταν το Climate Sense, μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης που σχεδιάστηκε από τον Christian Clot, εξερευνητή-ερευνητή, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Human Adaptation Institute, σχεδιασμένη για να προσομοιώνει έναν χώρο και καταστάσεις ζωής που επιτρέπουν την κατανόηση των πραγματικοτήτων μιας ζωής σε +50°C. Υπουργοί, Πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, επισκέπτες της έκθεσης, βρέθηκαν έτσι επί 30 λεπτά σε αυτές τις συνθήκες και μπόρεσαν να κατανοήσουν πρακτικά τις επιπτώσεις της ακραίας κλιματικής αλλαγής στο σώμα και την ανθρώπινη υγεία, τις κοινωνικές οργανώσεις και τον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v