Στο «εναλλακτικό factoring» επεκτείνεται η CNL Capital

Ετοιμάζεται προϊόν όπου μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα τιμολόγια δεν θα χρηματοδοτούνται αλλά θα αγοράζονται. Το αποτύπωμα της δεκαετούς παρουσίας της CNL Capital στην αγορά και η συνεργασία με την Qualco.

Στο «εναλλακτικό factoring» επεκτείνεται η CNL Capital

Την πρόθεσή της να διευρύνει το φάσμα των προσφερόμενων προϊόντων της μέσα στο 2025 ανακοίνωσε η CNL Capital, στο πλαίσιο του χθεσινού εορτασμού για τα δέκα πρώτα χρόνια παρουσίας της εισηγμένης εταιρείας στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της CNL Capital Παναγιώτης Λέκκας αναφέρθηκε σε ένα νέο προϊόν (αναμένεται η έγκριση της εποπτικής αρχής για να ξεκινήσει), το οποίο θα λειτουργεί μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «τα τιμολόγια δεν θα χρηματοδοτούνται, αλλά θα αγοράζονται. Πρόκειται για άλλη οπτική γωνία για το πώς μπορεί να χρηματοδοτείται μια εταιρεία στην Ελλάδα».

Πέραν αυτού, ο Παναγιώτης Λέκκας προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό της δεκαετούς παρουσίας της CNL Capital στην ελληνική αγορά εναλλακτικής χρηματοδότησης, διάστημα κατά το οποίο η εταιρεία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από διακόσιες «επενδύσεις» (συνήθως, δωδεκάμηνες ομολογιακές εκδόσεις) σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθούν. 

Πέρα όμως από τους απόλυτους αριθμούς, ο πρόεδρος της εισηγμένης αναφέρθηκε στο οικοσύστημα που έχει δημιουργηθεί από τη δράση της CNL Capital, έχοντας φέρει σε επαφή επιχειρήσεις που αναζητούν κάτι το διαφορετικό και που έχουν συνεργαστεί, «με τη συμβολή μας να είναι καταλυτική». 

Ειδική αναφορά έγινε και στην περίπτωση της Qualco (στην εκδήλωση μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλός της Μίλτος Γεωργαντζής), η οποία χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά από τη CNL Capital, στη συνέχεια γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και σήμερα οι δύο εταιρείες έχουν άριστη συνεργασία. 

Στο κέντρο ωστόσο της ομιλίας του Παναγιώτη Λέκκα βρέθηκε η ανάγκη που υπάρχει σήμερα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, τονίζοντας πως διαφωνεί με την άποψη ότι οι εταιρείες αυτές είναι αναξιόπιστες, καθώς στα δέκα χρόνια παρουσίας της CNL στην αγορά, το ποσοστό των κόκκινων χρηματοδοτήσεών της είναι αθροιστικά χαμηλότερο του 1%. «Είμαστε η απάντηση της αγοράς στην απουσία των τραπεζών από τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v