Τι σηματοδοτεί για το ΜΑΝΝΑ Τσατσαρωνάκη η απόκτηση του Κατσέλη

Το πρώτο εξάμηνο του 2025 η μεταφορά των logistics και των γραφείων στο εργοστάσιο της Κατσέλης στις Αχαρνές. Ανάπτυξη +10% εφέτος, με κέρδος 2 μονάδες στο μερίδιο. 

Τι σηματοδοτεί για το ΜΑΝΝΑ Τσατσαρωνάκη η απόκτηση του Κατσέλη

Εχθές Τετάρτη, τρία χρόνια από την ημέρα που το εργοστάσιο της Κατσέλης στις Αχαρνές κατακυρώθηκε μέσω πλειστηριασμού στο ΜΑΝΝΑ Τσατσαρωνάκη, που είχε καταθέσει και την υψηλότερη προσφορά, έπεσαν οι τελικές υπογραφές στο συγκεκριμένο deal. 

Πλέον οι εγκαταστάσεις της Κατσέλης πέρασαν στον έλεγχο της κρητικής οικογενειακής βιομηχανίας αρτοπαρασκευασμάτων από τον Πλάτανο Κισσάμου. Σε πρώτη φάση, στις νέες εγκαταστάσεις έκτασης άνω των 20.000 τ.μ., για την αναβάθμιση των οποίων θα επενδυθούν περί τα 6 εκατ. ευρώ, θα μετεγκατασταθούν οι αποθήκες, το κέντρο διανομής και οι διοικητικές υπηρεσίες. Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η παραγωγή. 

Με τις νέες εγκαταστάσεις στην Αττική, η κρητική οικογενειακή εταιρεία αποκτά δικό της «μεταφορικό ισοδύναμο», όπως είχε αναφέρει η διοίκησή της την περασμένη Άνοιξη. Επί της ουσίας, αποκτά μια ισχυρή βάση στην Αθήνα, που θα της επιτρέψει να τροφοδοτεί πιο γρήγορα και με μικρότερο λειτουργικό κόστος την εσωτερική αγορά αλλά και τις εξαγωγές της. Στα σχέδια της εταιρείας άλλωστε είναι και η περαιτέρω κάλυψη, εμπορικά, της εσωτερικής αγοράς. Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, όπου η παρουσία της είναι ισχυρή, έμφαση θα δοθεί και στη μικρή λιανική, όπου η κάλυψη σήμερα είναι στο 25%.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρήση, την πορεία των οικονομικών της μεγεθών αλλά και του μεριδίου της, σύμφωνα με πληροφορίες οι πωλήσεις της «τρέχουν» με ρυθμό ανάπτυξη 10%, σε μια αγορά η οποία πιέζεται ενώ το μερίδιο της έχει αυξηθεί κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες. Πέρυσι οι πωλήσεις της είχαν ανέλθει στα 22 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ανάπτυξη 5% σε αξία και όγκο έναντι του 2022. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v