Το project Ανδρεάδη στον Διάπορο βάζει στόχο τις «Στρατηγικές Επενδύσεις»

Τι προβλέπουν τα σχέδια της εταιρείας στο νησί που είναι γνωστό ως ο «Σκορπιός» της Χαλκιδικής. Το ύψος της επένδυσης. Αναζητούνται διεθνείς developers για τα πρώην Kεραμεία Αλλατίνη.

Το project Ανδρεάδη στον Διάπορο βάζει στόχο τις «Στρατηγικές Επενδύσεις»
Ο Σταύρος Ανδρεάδης

Αίτημα για ένταξη στο καθεστώς των «Στρατηγικών Επενδύσεων» του τουριστικού project που έχει δρομολογηθεί στον Διάπορο της Χαλκιδικής αναμένεται να υποβάλει το προσεχές διάστημα η ΣΤΑΝΤΑ Α.Ε., συμφερόντων των επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη, επίτιμου προέδρου του ομίλου Sani/Ikos και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη της εταιρείας είναι η κατάθεση του φακέλου επενδυτικού σχεδίου των 50 εκατ. ευρώ στην Enterprise Greece μέχρι τέλος του έτους, με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση του έργου το 2027.

«Το project είναι μια μικρή μονάδα πολύ υψηλού επιπέδου στη νήσο Διάπορο. Είναι ένα οικολογικό ησυχαστήριο με μεγάλα δωμάτια σε μια υπέροχη τοποθεσία, θα είναι και το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα καθώς το νησί δεν έχει καμία υποδομή για ενέργεια. Μόνιμους κατοίκους δεν έχει. Έχει περίπου 30 παραθεριστικές κατοικίες, κάποιες νοικιάζονται, αλλά κυρίως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες παραθερίζουν το καλοκαίρι», τόνισε αναφερόμενος στο εν λόγω project ο Αναστάσιος Ανδρεάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑΝΤΑ Α.Ε., στο πλαίσιο της 25ης Prodexpo.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η δημιουργία ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, ενώ, με βάση τη σχετική οικοδομική άδεια, το εμβαδόν του οικοπέδου, όπου θα κατασκευαστεί το resort, ξεπερνά τα 96 στρέμματα.

Η επιλογή του συγκεκριμένου νησιού, πάντως, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Διάπορος, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως τον «Σκορπιό» της Χαλκιδικής, τα τελευταία χρόνια προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων τουριστών.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο νησί να το έχουν επισκεφθεί προσωπικότητες του διεθνούς jet set, όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Ζολί, ενώ κατά καιρούς ξένοι επιχειρηματίες έχουν αγοράσει εκτάσεις στην περιοχή με στόχο την τουριστική της ανάπτυξη.

Το έργο στα Κεραμεία Αλλατίνη

Το πρώτο μεγάλο project που ανέλαβε, πάντως, η ΣΤΑΝΤΑ είναι η ανάπλαση και η αξιοποίηση των ιστορικών «Κεραμείων Αλλατίνη», ενός χώρου όπου βρίσκονται οι παλιές και εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις των κεραμείων, στη νοτιοανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

«Το project στα πρώην Kεραμεία Αλλατίνη είναι το πρώτο στο οποίο δίνεται άδεια ανέγερσης ουρανοξύστη 100 μέτρων και περίπου 30.000 τ.μ. εμβαδού. Παράλληλα με τον ουρανοξύστη θα χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές χρήσεις και το σύνολο των διατηρητέων. Βρίσκονται κοντά στη στάση του μετρό που θα ανοίξει σε ένα μήνα. Θα έχει εκτός από τις κατοικίες και ένα πολύ μεγάλο δημόσιο πάρκο που θα αναβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα. Είμαστε στη φάση αναζήτησης συνεργειών από διεθνείς developers με τεχνογνωσία για να προχωρήσει το project», επεσήμανε σχετικά ο Αν. Ανδρεάδης.

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, με τον μέσο συντελεστή δόμησης στην έκταση των 81,2 στρεμμάτων να προσδιορίζεται, βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε πέρυσι, σε 0,80 και το μέγιστο ποσοστό κάλυψης στο 25%, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης των υφιστάμενων διατηρητέων κτισμάτων.

Κατά την παρουσίαση του συγκεκριμένου project, ο Στ. Ανδρεάδης είχε επισημάνει ότι το έργο «είναι μια πολύ σημαντική, υπερτοπικής σημασίας, οικιστική και παράλληλα πολιτιστική ανάπλαση που μεταμορφώνει έναν νεκρό και εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες χώρο σε ένα δημόσιο πάρκο ζωντανό και προσβάσιμο σε όλους».

Το ακίνητο των «Κεραμείων Αλλατίνη» απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παλιά βιομηχανικά συγκροτήματα της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v