Νέο έργο ΣΔΙΤ για την ύδρευση κλείνει η ΓΕΚ Τέρνα

Ο τελευταίος διαγωνισμός του «Υδωρ 2.0» με αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συμβολή του ΤΑΑ και ο συνολικός προϋπολογισμός.

Νέο έργο ΣΔΙΤ για την ύδρευση κλείνει η ΓΕΚ Τέρνα

Άλλος ένα διαγωνισμός του ευρύτερου προγράμματος Ύδωρ 2.0 για αρδευτικά έργα με αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε προσυμβατική φάση, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των έξι σημαντικών έργων του προγράμματος που χρηματοδοτείται και από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ειδικότερα, πρόκειται για το αρδευτικό έργο Λιμνοδεξαμενής Χοχλακίων Π.Ε. Λασιθίου και Συνοδά Έργα – Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας όπου κατατέθηκε μία προσφορά από την ΓΕΚ Τέρνα, η οποία ως εκ τούτου ανακηρύχθηκε άμεσα ως προσωρινός ανάδοχος, καθώς πληρούσε τους τεχνικούς και οικονομικούς όρους του διαγωνισμού.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί ως ΣΔΙΤ, διάρκειας 25 ετών (μαζί με την περίοδο μελέτης - κατασκευής) και θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 18,6 εκατ. ευρώ από το ΤΑΑ, ενώ ο υπόλοιπος προϋπολογισμός με προσφορά από τον ιδιώτη ανέρχεται σε 55,9 εκατ. ευρώ (συνολική αξία 74,5 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και για ακόμη πέντε αρδευτικά έργα του προγράμματος Ύδωρ 2.0, συνολικού προϋπολογισμού 720 εκατ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά το εν λόγω έργο στην Κρήτη αφορά στην υλοποίηση όλων των απαιτούμενων μελετών, την κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση αρδευτικών υποδομών στις περιοχές Αγ. Ιωάννη (Δήμος Ιεράπετρας) και Χοχλάκια (Δήμος Σητείας στην Π.Ε. Λασιθίου.

Περιλαμβάνει την κατασκευή φράγματος στον Άγιο Ιωάννη και του αρδευτικού δικτύου του καθώς και λιμνοδεξαμενής στα Χοχλάκια με τα συνοδά έργα και την αξιοποίηση με την υπογειοποίηση και βελτιστοποίηση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου στην περιοχή.

Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προτεινόμενων έργων της μελέτης μικρών ταμιευτήρων της ΠΕ Λασιθίου για την αντιμετώπιση του προβληματικού υδρολογικού ισοζυγίου και της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων νερού που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη της γεωργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v